Integrarea Check_MK in Nagios

Configurare noua (How To)

Situatie

Ca monitorizarea serverului dumneavoastra sa fie completa iata cum sa integrezi programul Check_MK in Nagios.

Solutie

Pasi de urmat

Dupa ce Check_MK a fost instalat si configurat, va mai fi nevoie de cele unsprezece verificari in Nagios. Check_MK face acest lucru pentru dumneavoastra prin crearea unui fisier de configurare in Nagios numit check_mk_objects.cfg care contine definitii pentru toate host-urile si serviciile din Check_MK.

La configurare ati definit un director in care fisierul va fi pus. Este vital ca Nagios sa citeasca in acel fisier la fiecare restart. In cazul in care autodetectarea a lucrat, atunci acesta va fi cazul cand setup.sh are grija ca Nagios sa fie configurat corespunzator. De asemenea, un al doilea fisier check_mk_templates.cfg trebuie sa fie citit. Acesta este un fisier static si instalat in timpul instalarii in acelasi director.

Check_MK ofera mai multe optiuni de linie de comanda pentru generarea configurarii Nagios. Cel mai simplu mod este de a utiliza check_mk -O. Care nu numai creeaza sau actualizeaza configurarea Nagios dar, de asemenea, reincarca Nagios cand totul este gata, facand astfel noua configurare activa. De asemenea, se asigura ca configurarea este valida si lasa configurarea Nagios neschimbata daca nu este cazul unei modificari. In acest fel nu veti fi lasat fara un Nagios care ruleaza in cazul in care apare vreo problema.

Vorbind de probleme – un lucru trebuie sa fie luat in considerare: Instalarea de Nagios poate avea deja o definitie pentru localhost. In acest caz, veti primi un host duplicat si Nagios nu va porni. Puteti rezolva aceasta problema in doua moduri:

⦁ Eliminati din localhost configuratia curenta Nagios …
⦁ Folosi Localhost (cu majuscule L) in exemplele de mai sus.

Daca totul merge bine, ar trebui sa arate astfel:

root@linux# check_mk -O
Generating Nagios configuration…OK
Validating Nagios configuration…OK
Precompiling host checks…OK
Reloading Nagios…OK
Acum ar trebui sa vezi noile check-uri din contul de Nagios GUI. Dupa ce verificarea de Check_MK a mers, serviciile localhost-ului ar trebui sa arate similar cu acestea:

1

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 31 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?