Linux

Server Web 133 Solutii

Cum instalezi iRedMail pe Debian sau Ubuntu Linux

Pentru a instala iRedMail pe Debian sau Ubuntu Linux, aveți nevoie de:

 • Un Debian/Ubuntu Linux proaspăt, funcțional Versiunile acceptate sunt listate pe pagina Descărcare .
 • Este necesară cel puțin 4 GBmemorie pentru un server de e-mail de producție cu trafic redus, cu scanarea spam/virus activată.
 • Asigurați-vă că 3 UID/GID nu sunt folosite de alt utilizator/grup: 2000, 2001, 2002.

Note:

 • Toate pachetele binare vor fi instalate din depozitele oficiale de apt Debian/Ubuntu.
 • Dacă alegeți Ubuntu Linux, este recomandat să utilizați cea mai recentă versiune Ubuntu LTS (Long Term Support) pentru utilizare în producție.
Pregătiri
Setați un nume de gazdă complet calificat (FQDN) pe serverul dvs

Indiferent că serverul dvs. este o mașină de testare sau un server de producție, este recomandat să setați un nume de gazdă complet calificat (FQDN).

Introdu comanda hostname -fpentru a vedea numele de gazdă curent:

$ hostname -f
mx.example.com

Pe Debian/Ubuntu Linux, numele de gazdă este setat în două fișiere: /etc/hostnameși /etc/hosts.

 • /etc/hostname: nume de gazdă scurt, nu FQDN.
mx
 • /etc/hosts: căutare în tabel static pentru nume de gazdă. Avertisment : Vă rugăm să enumerați numele de gazdă FQDN ca prim element.
# Part of file: /etc/hosts
127.0.0.1  mx.example.com mx localhost localhost.localdomain

Verificați numele de gazdă FQDN. Dacă nu a fost schimbat după actualizarea mai sus a două fișiere, vă rugăm să reporniți serverul pentru ca acesta să funcționeze.

$ hostname -f
mx.example.com
Activați depozitele oficiale implicite Debian/Ubuntu apt
 • iRedMail are nevoie de depozite oficiale Debian/Ubuntu apt, vă rugăm să le activați în /etc/apt/sources.list.
 • Instalați pachetele cerute de programul de instalare iRedMail:
sudo apt-get install gzip dialog
Descărcați cea mai recentă versiune a iRedMail
 • Vizitați pagina de descărcare pentru a obține cea mai recentă versiune stabilă a iRedMail.
 • Încărcați iRedMail pe serverul dvs. de e-mail prin ftp sau scp sau orice metodă pe care o puteți utiliza, conectați-vă la server pentru a instala iRedMail. Presupunem că l-ați încărcat în /root/iRedMail-x.y.z.tar.gz(înlocuiți xyz cu numărul real al versiunii).
 • Decomprimați tarball iRedMail:
cd /root/
tar zxf iRedMail-x.y.z.tar.gz
Porniți programul de instalare iRedMail

Acum este gata să pornească programul de instalare iRedMail, vă va pune câteva întrebări simple, toate acestea sunt necesare pentru a configura un server de e-mail cu funcții complete.

cd /root/iRedMail-x.y.z/
bash iRedMail.sh
Capturi de ecran de instalare:
 • Bine ați venit și vă mulțumesc pentru utilizare

 • Specificați locația pentru a stoca toate cutiile poștale. Implicit este /var/vmail/.

 • Alegeți backend folosit pentru a stoca conturile de e-mail. Puteți gestiona conturile de e-mail cu iRedAdmin, panoul nostru de administrare iRedMail bazat pe web.

Notă: Nu există nicio diferență mare între backend-urile disponibile, așa că este recomandat să-l alegeți pe cel cu care sunteți familiarizat pentru o gestionare și întreținere mai ușoară după instalare.

 • Dacă alegeți să stocați conturi de e-mail în OpenLDAP, programul de instalare iRedMail vă va cere să setați sufixul LDAP.

Pentru utilizatorii MySQL/MariaDB/PostgreSQL

Dacă alegeți să stocați conturi de e-mail în MySQL/MariaDB/PostgreSQL, programul de instalare iRedMail va genera o parolă aleatorie și puternică pentru dvs. Îl puteți găsi în fișier iRedMail.tips.

 • Adăugați primul nume de domeniu de e-mail

 • Setați parola contului de administrator al primului domeniu de e-mail.

Notă : Acest cont este un cont de administrator și un utilizator de e-mail. Aceasta înseamnă că vă puteți autentifica la webmail și la panoul de administrare (iRedAdmin) cu acest cont, numele de utilizator de conectare este adresa de e-mail completă.

Alegeți componente opționale

Ce webmail ar trebui să alegi? Roundcube sau SOGo?

 • Roundcube este un webmail rapid și ușor și numai webmail. Dacă tot ce aveți nevoie este un webmail pentru a accesa căsuța poștală și a gestiona filtrele de e-mail, atunci Roundcube este cea mai bună opțiune.
 • SOGo oferă webmail, calendar (CalDAV), contacte (CardDAV) și ActiveSync. Dacă aveți nevoie de asistență pentru calendar și contacte, de asemenea pentru sincronizarea acestora cu aplicațiile client de e-mail pentru mobil sau PC, atunci SOGo este cel mai potrivit. Notă: Dacă aveți mulți clienți ActiveSync, necesită multă memorie RAM.
 • Este ok să le instalați pe amândouă, dar puteți gestiona numai filtre de e-mail cu Roundcube în acest caz, deoarece regulile de filtrare generate de Roundcube și SOGo nu sunt compatibile. Puteți forța să îl activați în SOGo , dar vă rugăm să informați utilizatorii finali și să le cereți să respecte unul dintre ei pentru gestionarea filtrelor de e-mail.

După răspunsul la întrebările de mai sus, programul de instalare iRedMail vă va cere să revizuiți și să confirmați pentru a începe instalarea. Acesta va instala și configura automat pachetele necesare. Tastați ysau Yși apăsați Enterpentru a începe.

Lucruri importante pe care TREBUIE să le știți după instalare

Cea mai slabă parte a unui server de e-mail este parola slabă a utilizatorului. Spammerii nu vor să-ți pirateze serverul, vor doar să trimită spam de pe serverul tău. Vă rugăm să forțați ÎNTOTDEAUNA ÎNTOTDEAUNA pe utilizatori să folosească o parolă puternică.

După finalizarea cu succes a instalării, puteți accesa programe bazate pe web dacă alegeți să le instalați. Înlocuiți your_servermai jos cu numele dvs. de gazdă sau adresa IP reală a serverului.

[mai mult...]

Cum se instalează LibreOffice pe Ubuntu 22.04

LibreOffice este o suită de birou open-source și gratuită. LibreOffice este echipat cu mai multe programe, cum ar fi LibreOffice Writer, LibreOffice Draw, LibreOffice Calc etc. În acest tutorial, sunt descriși pașii de instalare a LibreOffice pe sistemul Linux Ubuntu 22.04.

Puteți instala cea mai recentă versiune a LibreOffice fie folosind PPA oficial, fie managerul de pachete Snap.

[mai mult...]

Cum se instalează Notepad++ pe Ubuntu 22.04

Notepad++ este una dintre cele mai utilizate aplicații de către utilizatorii Windows. Putem spune că este cea mai avansată versiune de notepad, care include un număr mare de opțiuni. În general, utilizatorii Linux ar dori să folosească editorii de linie de comandă, cum ar fi nano și vim. Dar dacă nu sunteți familiarizat cu editorul de linie de comandă, atunci editorul Notepad++ bazat pe GUI este cea mai bună alegere.

[mai mult...]

Cum se instalează ownCloud pe Ubuntu 22.04

ownCloud este un software potrivit pentru crearea de servicii de găzduire de fișiere precum Google Drive și DropBox. Este un software de găzduire de fișiere gratuit și open-source care vă permite să configurați o găzduire de fișiere auto-găzduită pe propriul dvs. server. ownCloud oferă aplicația server și aplicații client care pot fi instalate pe mai multe sisteme de operare, cum ar fi Linux, Windows, macOS, Android și iOS.

ownCloud este scris în principal în PHP, JavaScript și Go. Și vă permite să sincronizați cu ușurință evenimentele din calendar, stocând arhive, imagini și orice formate de fișiere. Și, de asemenea, vă permite să organizați, cum ar fi sarcini, agende și multe altele. ownCloud este o aplicație extensibilă care vă permite să instalați aplicația suplimentară deasupra acesteia.

[mai mult...]