Linux

Server Web 146 Solutii

Creare master-user in Dovecot

Master-user in dovecot este un user “special” cu care te poti conecta la toate casutele de mail din cadrul unui server care are configurat dovecot. Este o solutie care te ajuta in administrarea serverului si in rezolvarea problemelor legate de casutele de mail fara a avea nevoie de credentialele userilor. Conectarea se va face cu user@domeniu.ro*masteruser si parola pe care o vom seta acestuia.

  1. Nano /etc/dovecot/conf.d/auth-master.conf.ext

-verificam configuratia passdb pentru master, apoi verificam unde ar trebui sa fie locatia fisierului care contine configuratia userului.

auth_master_user_separator = *

passdb {

driver = passwd-file

master = yes

args = /etc/dovecot/dovecot-master-users

 

-inainte de linia passdb adaugam (de mana in vi) linia : auth_master_user_separator = *

Acest separator este simbolul pe care il vom folosi intre userul pe a carui casuta vrem sa ne conectam si user-ul master.

2. Generam o parola cu comanda:  doveadm pw -s SSHA512 si copiem cheia intr-un loc sigur.

3. Cream fisierul in locatia respectiva cu denumirea din configuratia de mai sus si in locatia de acolo: nano /etc/dovecot/dovecot-master-users adaugam o linie in formatul:

user:password

Unde user : numele user-ului de master pe care il dorim

Password: cheia generata la punctul anterior

4. Mergem in fisierul 10-auth.conf si decomentam linia de mai jos pentru a specifica dovecot sa includa fisierul in configuratia sa:

nano /etc/dovecot/conf.d/10-auth.conf

!include auth-master.conf.ext

5. Restartam serviciul dovecot pentru a incarca noua configuratie.

Systemctl restart dovecot

[mai mult...]

Cum creezi o arhiva .TAR a fisierelor si directoarelor (foldere) pe server, folosind un script PHP

O rezolvare foarte simpla in multe situatii pentru o problema destul de serioasa. In scenariul in care am avea de mutat un website, ale carui fisiere numara cateva mii, iar providerul de web hosting nu ne asigura un sistem de backup cu arhivare sau alta metoda similara care sa ne permita acest lucru, transferul prin FTP este o solutie care ne-ar ocupa foarte mult timp.

[mai mult...]

Fix open() Critical Error : 13: Permission denied – Upload Images Error in WordPress

WordPress este un sistem foarte flexibil ce permite utilizatorilor sa creeze foarte rapid de la un simplu blog la un website avansat de prezentare sau un magazin online. Ca orice sistem insa, nu este lipsit de probleme. De cele mai multe ori, ofertele de web hosting sunt optimizate fie pentru un numar mic de utilizatori, fie nu sunt configurate dupa nevoile utilizatorilor. Pentru un website avansat creat pe WordPress recomandam sa se foloseasca servere dedicate cu servicii configurate special pentru WordPress.

[mai mult...]

Cum inlocuim FirewallD cu iptables pe CentOS 7

Atacuri cu boti si aplicatii malware asupra website-urilor sunt la ordinea zilei, iar companiile care ofera solutii de securitate incearca din rasputeri sa tina pasul si sa faca fata provocarilor de zi cu zi.
Pe langa aplicatiile software complexe capabile sa identifice, sa analizeze si sa blocheze in mod automat atacurile informatice asupra unui web server, mai sunt si solutii manuale prin care IP-urile atacurilor pot fi blocate.

Incepand cu CentOS 7 a fost introdus implicit FirewallD ca sistem utilitar de administrare pentru firewall.
FirewallD este o solutie completa de firewall ce poata fi configurata si rulata prin linii de comanda firewall-cmd. Nu toti administratorii de servere sunt insa familiarizati cu sintaxele FirewallD si prefera iptables in locul acestui utilitar.

[mai mult...]