Fix open() Critical Error : 13: Permission denied – Upload Images Error in WordPress

WordPress este un sistem foarte flexibil ce permite utilizatorilor sa creeze foarte rapid de la un simplu blog la un website avansat de prezentare sau un magazin online. Ca orice sistem insa, nu este lipsit de probleme. De cele mai multe ori, ofertele de web hosting sunt optimizate fie pentru un numar mic de utilizatori, fie nu sunt configurate dupa nevoile utilizatorilor. Pentru un website avansat creat pe WordPress recomandam sa se foloseasca servere dedicate cu servicii configurate special pentru WordPress.

[mai mult...]

Cum blochezi accesul SeekportBot sau altor crawl bots la un website

De cele mai multe ori, atunci cand ai nevoie sa blochezi accesul SeekportBot sau altor crawl bots la un website, motivele sunt simple. Spider-ul web face prea multe accesari intr-o perioada scurta de timp si solicita resursele web serverului, fie provine de la un motor de cautare in care nu doresti ca website-ul tau sa fie indexat.

Acesti spideri web sunt conceputi pentru a explora, procesa si indexa continutul paginlor web in motoare de cautare. Google si Bing folosesc astfel de crawl bots. Sunt insa si motoare de cautare care folosesc roboti pentru culegerea de date de pe pagini web. Seekport este unul dintre aceste motoare de cautare, care foloseste crawler-ul SeekportBot pentru indexarea paginilor web. Din pacate, il foloseste uneori intr-un mod excesiv si face trafic inutil.

[mai mult...]

Cum se instalează serverul Zabbix pe Centos 7

Zabbix este o soluție de monitorizare distribuită open source de clasă întreprindere care poate fi utilizată pentru a monitoriza și urmări performanța și disponibilitatea serverelor de rețea, dispozitivelor și altor resurse IT. Acceptă monitorizarea distribuită și WEB, descoperirea automată și multe altele.

[mai mult...]

Cum configurați gazde virtuale Apache pe Ubuntu 22.04

Apache Virtual Hosts vă permite să găzduiți mai multe site-uri web pe un singur server. Folosind Virtual Hosts, puteți personaliza fiecare site web prin crearea separată a documentului rădăcină, a politicii de securitate și a diferitelor certificate SSL. Unitatea de bază care descrie un site sau un domeniu individual. Este cunoscut ca gazdă virtuală. Acest tutorial explică cum să configurați Apache Virtual Hosts pe Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish.

[mai mult...]