Probleme & depanare

Semnificatie beep-uri BIOS

De foarte multe ori computerul poate începe sa emită o serie de semnale sonore atunci când il pornim, sau dupa ce l-am pornit. Aceste semnale ne indica faptul ca ceva este în neregula cu PC-ul nostru și în acest fel ne comunica eroarea unei componente hardware. Sunetele pot diferi de la o placa de baza la alta in functie de BIOS-uri realizate de către diversi producatori : AMIBIOS, AWARD, PHOENIX.

[mai mult...]

CUM SA INSTALAM APLICATII IN UBUNTU 16.04 LTS

Ubuntu 16.04 introduce pachetele “Snap” sau mai bine spus “Snap Packages” care este un mod placut de a instala aplicații.

Aplicațiile în Snap sunt autonome și include toate bibliotecile de care au nevoie pentru a funcționa. Ele își vor instala propriile lor directoare și nu vor interfera cu restul sistemului. Nu toate aplicațiile sunt disponibile în “Snap” înca, dar daca vrei să instalezi unul care este uite cum să-l instalezi.

 

[mai mult...]

Cum să mutăm unity desktop launcher în ubuntu 16.04lts

Ubuntu 16.04.LTS include acum o mult așteptată opțiune, aceea de a putea muta launcher-ul în parte de jos a ecranului, nemaifiind blocat în partea stângă a ecranului. Această opțiune de a muta launcher-ul în partea de jos necesită comandă în terminal. Momentan pană la următorul update ubuntu nu se poate muta lancher-ul decat jos nu și în partea dreaptă sau în partea de sus a ecranului.

[mai mult...]