Alege o camera 360 de grade

Configurare noua (How To)

Situatie

Camerele 360 sunt niste camere care produc poze sau filme panoramice sau sferice. Majoritatea acestor camere fotografiaza sau filmeaza mai multe imagini simultan, care ulterior pot fi alipite si optimizate in softuri specifice pentru a crea o panorama sau sfera. Exista si camere care folosesc un singur obiectiv pentru a obtine acest efect dar acestea nu filmeaza in 360 total, ramanand un unghi mort in imagine, in general in partea de jos. Efectul 360 a fost obtinut inainte sa apara camere construite special pentru asta, prin montarea a mai multor camere pe un stativ special ce permitea fiecarei camere sa produca poze in asa fel incat aceste poze sa poata fi “lipite” intr-o panorama sau sfera. Preturile difera. de la Nokia OZO care ajunge la 60 000 usd pana la camere de tip consumer care variaza in jurul sumei de 1500-2000 ron. Iata cateva dintre cele din urma:

twin-falls-rainbow-360

Solutie

Pasi de urmat

Samsung gear VR 360

pret:  2000 ron

Aceasta camera are 2 obiective fish-eye. Filmeaza in mai multe rezolutii, intre 1920×96 pana la 4k. Camera vine cu o licenta pentru un program in care sa lipesti imaginile obtinute. Softul se nu meste CyberLink ActionDirector si pe langa functiile de lipire mai poate fi folosit la lipirea si taierea filmelor sau adaugarea a mai multor efecte. Exista si o versiune mobila a acestui soft. Camera nu are memorie interna dar i se poate adauga un card micro-sd de pana la 80GB

samsung_out

Ricoh Theta S

pret:  1600 ron

O alta camera cu 2 obiective fisheye. Aceasta filmeaza la rezolutii mai mici decat samsung. Filmarile obtinute pot fi procesate in formate ce sunt recunoscute pe youtube sau facebook direct pe site-ul producatorului (desktop) sau pe aplicatia mobila. Camera este usor de transportat, avand dimensiuni reduse si o forma plata, dar obiectivele sunt foarte usor de zgariat. Memoria interna nu poate fi suplimentata si are o dimensiune de 8 Gb.

ricoh_theta_s_out

360fly HD

Aceasta camera are un singur obiectiv cu un unghi de vizualizare foarte larg. Aceasta filmeaza in rezolutie HD(1504×1504). Avand un singur obiectiv, aceasta camera nu filmeaza o sfera intreaga, ci are un unghi mort in partea de jos. Tot din acelasi motiv, insa, imaginile obtinute de aceasta camera nu au nevoie de nici un software pentru a fi lipite. Softul camerei permite modificarea imaginii in asa fel incat sa fie compatibila cu diverse site-uri si retele de socializare. Este foarte rezistenta la praf si umezeala si, cu accesoriile potrivite, este foarte usor de montat pe tot felul de obiecte (bord, casca, ghidon, selfie stick, etc…). Dispune de o memorie interna de 32 Gb fara posibilitatea de extindere.

fly_out

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 40 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?