Optimizeaza-ti spatiul pe hard disk. Afla cum poti identifica dimensiunea folderelor si a fisierelor ce ocupa spatiu pentru Machintosh

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand utilizati Mac OS si doriti sa va optimizati spatiul pe disc, va recomand sa apelati la o metoda eficienta de a identifica fisierele si directoarele foarte mari. In acest sens, exista utilitare precum: Disk Inventory X, JDiskReport sau DaisyDisk.

Solutie

Pasi de urmat

Disk Inventory X este un utilitar gratuit dedicat pentru Mac OS X. Acesta ne indica in mod grafic spatiul utilizat pe disc, dimensiunile fisierelor si a directoarelor. Folositi acest soft pentru a identifica usor ce fisiere ocupa spatiu excesiv pe hard-disk.

Disk-Inventory-X-map

JDiskReport va ajuta sa identificati usor dimensiunea fisierelor si a directoarelor. Acest utilitar gratuit analizeaza disc-ul si colecteaza o serie de statistici pe care le puteti vizualiza ca diagrame si tabele. JDiskReport ruleaza pe Windows, Mac, Linux, insa are nevoie de Java.

jdisk-report-grafic-01

Cu JDiskReport puteti identifica rapid cele mai vechi fisiere stocate pe disc.

jdisk-report-grafic-02

Cu DaisyDisk puteti elibera spatiu pe disc prin identificarea si stergerea fisierelor mari sau inutile. Programul scaneaza orice disc montat si il afisează pe harta. De asemenea, puteti previzualiza rapid orice fisier inainte de stergere.

DaisyDisk-map

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(50 din 107 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?