Cum să activați Windows Defender Secret Crapware Blocker

Configurare noua (How To)

Situatie

Antivirusul Windows 10 face o treabă bună în general, dar permite scanarea prin crapware. O setare ascunsă destinată organizațiilor va spori securitatea Windows Defender, făcându-l să blocheze programele adware, programele potențial nedorite, PUP-urile sau orice vreți să numiți acest junk.

Crapware este adesea asociat cu descărcări gratuite de software. Nu este din punct de vedere tehnic malware, dar adesea afișează anunțuri, urmărește navigarea, încetinește calculatorul și este doar un lucru pe care nu-l doriți pe computer.

Solutie

Pasi de urmat

Puteți activa această setare dintr-un prompt Windows PowerShell cu permisiuni de administrator. Faceți click dreapta pe butonul Start sau pe Windows + X și faceți click pe “Windows PowerShell (Admin)” pentru a deschide unul.

Copiați și lipiți (sau tastați) următoarea comandă la prompt, apoi apăsați Enter:

Set-MpPreference -PUAProtection 1

Blocatorul de crapware este acum activat. Dacă doriți să îl dezactivați în viitor, executați din nou comanda de mai sus, înlocuind “1” cu un “0”.

Cum să verificați dacă the Crapware blocker este activat:

Puteți verifica dacă opțiunea de blocare a crapware este activată pe un PC executând următoarele două comenzi la un prompt PowerShell. Copiați și lipiți (sau tastați) comenzile separat și apăsați Enter după fiecare:

$Preferences = Get-MpPreference

$Preferences.PUAProtection

Dacă vedeți un "1", blocatorul este activat. Dacă vedeți un "0", este dezactivat.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(11 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?