File & Sharing

NAS 50 Solutii

Windows 243 Solutii

Samba 14 Solutii

Cum instalam CloudPanel pe Debian 10

CloudPanel este un panou de control pentru server gratuit si open-source , utilizat pentru gestionarea mai multor componente web. Cu CloudPanel, puteti gestiona MySQL, NGINX, PHP-FPM, Redis, Domain, FTP, User management si multe altele din interfata web. Acesta accepta toti furnizorii importanti de cloud, inclusiv AWS, Google, Digital Ocean si este special conceput pentru performanta ridicata, cu o utilizare minima a resurselor. De asemenea, CloudPanel ofera un instrument CLI care va ajuta sa efectuati mai multe operatiuni, inclusiv backup bazei de date, resetarea parolei, permisiuni si multe altele.

[mai mult...]

Controlare dispozitive multiple cu un singur mouse si tastatura folosind aplicatia Microsoft mouse without borders

Mouse Without Borders a fost conceput pentru persoanele care folosesc mai multe computere în aceeași cameră. De exemplu, un laptop, PC sau o tabletă.

  • Caracteristici principale

– Controlați mai multe computere fără probleme folosind un singur mouse și tastatură (acesta suporta pana la 4 dispozitive simultan)
– Sistem peer-to-peer: orice dispozitiv poate fi setat ca principal
– Mod multiplu: repetare tastatură/mouse pe toate dispozitivele
– Clipboard partajat: copiați text/imagine/captură de ecran de pe un dispozitiv și inserați-l pe alte dispozitive
– Drag and drop fișiere de pe un computer pe altul
– Captură selectivă de ecran (Ctrl+Shift+S)

[mai mult...]

Configurare Port Forwarding Windows Server 2019

Pentru a face acest lucru pe Windows Server 2019, trebuie sa urmariti urmatorii pasi:
  1. In partea din Stanga jos se deschide “Start” si se scrie Control Pannel
  2. Se navigheaza la System and Security

3. Se da click pe Windows Defender Firewall

4. Se selecteaza in partea stanga Ädvanced settings

5. Mai departe se pot observa cele doua tipuri de reguli:

  • Inbound Rules: Reguli care interzic sau permit traficul care vine pe server din exterior
  • Outbound Rules: Reguli care interzic sau permit traficul care iese în rețea de pe server

Pentru a seta o noua regula este nevoie sa se selecteze unul dintre cele doua tipuri si sa se aleaga optiunea “New Rule”.

6. Mai departe se pot observa tipurile de sub-reguli (se configureaza in functie de preferinte)

Regula de mai sus este un exemplu, aceasta a fost facuta pe port (Ex. 8080). Setarile se fac in functie de preferinte, daca nu se mai modifica altceva, se poate naviga cu Next pana la selectarea unui nume pentru regula:

[mai mult...]

Cum se opresc update-urile automate in Windows Server 2012/2016/2019

Microsoft lanseaza actualizarile la sistemul de operare Windows,in variantele de PC si Server destul de frecvent. Aceste actualizari includ adesea aspecte foarte importante, cum ar fi actualizarile de securitate, care sunt recomandate a fi instalate. Cu toate acestea, actualizarile Windows Server implicite vor fi descarcate si instalate automat si vor forta serverul sa reporneasca, chiar daca nu s-a dorit, fiind si un proces destul de riscant, ce poate duce la unele probleme ce pot ingreuna fluxul de activitate din firma.
Pentru a evita acest lucru, se recomanda a se schimba modul in care sistemul de operare Windows gestioneaza actualizarile, fie a le rezerva la descarcari automate, dar instalari manuale, fie numai descarcari si instalari manuale.

Cand actualizarile Windows sunt setate la oricare dintre aceste doua optiuni, serverul nu va reporni automat decat dupa instalarea manuala a actualizarilor.Prin urmatorii pasi se poate dezactiva aplicarea automata a update-urilor pe Windows Server 2012, 2016 sau 2019.

[mai mult...]