Cum instalezi Adobe Flash Player Plugin in Ubuntu Firefox?

  1. Descarci varianta plugin-ului Flash pentru Ubuntu (32 sau 64 de biti) de aici.
  2. Dai click dreapta pe arhiva si dezarhivezi (extract here) acolo unde ai descarcat plugin-ul (in Downloads, pe desktop sau unde ai dorit)
  3. Lansezi Terminalul cu comanda „Ctrl +Alt+T”
  4. Schimbi directorul cu comanda „cd” in fisierul dezarhivat – pur si simplu agati fisierul dezarhivat cu mouse-ul si-l tragi in ferastra Terminalului
  5. Introduci parola de administrator (cea cu care te loghezi cand pornesti sistemul)
  6. Scrii in Terminal comanda: sudo mv libflashplayer.so /usr/lib/firefox-addons/plugin
  7. Lansezi Firefox si verifici daca Flash Player-ul functioneaza.
[mai mult...]

wget : Comanda CLI in Linux

Este un utilitar gratuit sub licenta GNU GPL, si de asemenea, un utilitar in linie de comanda folosit pentru descarcarea fisierelor in Linux. Cu ajutorul acestui utilitar puteti descarca fisiere cu protocoale FTP, HTTP si HTTPS. De asemenea, comanda wget poate fi utilizata pentru a descarca intregul site.

 

 

[mai mult...]

Cum să configurați NGINX ca un balancer de încărcare pentru servicii Apache Tomcat

Există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unei soluții de echilibrare a încărcării pentru serverele Apache Tomcat, Apache HTTPD și Nginx sunt în prezent unele dintre cele mai frecvent utilizate soluții open source.

Nginx este un server web popular open-source, Load Balancer și proxy reverse, cunoscut pentru performanța sa ridicată, stabilitate, set de caracteristici bogate, configurație simplă și consum redus de resurse.

 

[mai mult...]