wget : Comanda CLI in Linux

Este un utilitar gratuit sub licenta GNU GPL, si de asemenea, un utilitar in linie de comanda folosit pentru descarcarea fisierelor in Linux. Cu ajutorul acestui utilitar puteti descarca fisiere cu protocoale FTP, HTTP si HTTPS. De asemenea, comanda wget poate fi utilizata pentru a descarca intregul site.

 

 

[mai mult...]

Cum să configurați NGINX ca un balancer de încărcare pentru servicii Apache Tomcat

Există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unei soluții de echilibrare a încărcării pentru serverele Apache Tomcat, Apache HTTPD și Nginx sunt în prezent unele dintre cele mai frecvent utilizate soluții open source.

Nginx este un server web popular open-source, Load Balancer și proxy reverse, cunoscut pentru performanța sa ridicată, stabilitate, set de caracteristici bogate, configurație simplă și consum redus de resurse.

 

[mai mult...]

Cum se dezactiveaza mod_evasive pe un server de HOST. (Apache Web Server)

Unii administratori de servere folosesc mod_evasive pentru a proteja impotriva atacurilor serverele de hosting pe care le administreaza. Modulul apache, mod_evasive este o solutie buna pentru a respinge request-urile repetate venite la webserver de la un IP intr-o perioada foarte scurta de timp. Este o buna protectie anti flood.
Partea mai proasta este ca uneori mod_evasive devine o problema atunci cand rata de indexare in motoarele de cautare pentru un site este foarte mare. Request-urile repetate ale bot-ilor de indexare, in special Yahoo! Slurp, sunt confundate de foarte multe ori cu atacuri asupra webserverului si inevitabil mod_evasive va bloca accesul bot-ilor la server si implicit la site-uri. Din experienta pot sa va spun ca Yahoo! chiar face flood. Au fost cazuri cand Yahoo! a folosit mai multa banda decat 1000 de vizitatori.
Nu numai robotii de indexare pot sa cada “victime” ale acestui modul apache, ci si vizitatorii care au o conexiune slaba de internet (din cauza request-ului prelungit, accesul va fi blocat) sau care fac click-uri pe pagini web in intervale de timp foarte mici.

server mod_evasive[2185]: Blacklisting address 188.24.*.*: possible DoS attack.

[mai mult...]

Cum schimbam parola userului root via SSH – MySQL Server

Dupa ce instalm  server pe LinuxFreeBSDOpenBSD, etc UNIX, primul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa ne setam o parola pentru user-ul “root“. Acest user “vine” odata cu MySQL, el neavand nicio legatura cu user-ul “root” al server-ului. Multi incepatori incearca sa se conecteze la MySQL cu user-ul root, folosit parola serverului / sistemului, si bineinteles ca raspunsul este “Access Denied“.

[mai mult...]