Server Web

XAMPP – Cum sa instalezi rapid un web-server pe propriul PC (PHP&MySQL)

Ce este XAMPP?

XAMPP este unul dintre cele mai populare medii de dezvoltare PHP. Este un pachet complet gratuit si cuprinde o distributie Apache, un server de baze de date MariaDB, PHP şi Perl. Pachetul XAMPP open source a fost creat pentru a fi incredibil de ușor de instalat și de utilizat.

Pentru ce folosesc XAMPP?

Indiferent ca vrei sa gazduiesti un site pe propriul calculator, sau doar vrei sa testezei un site inainte de a-l incarca pe o platforma de webhosting XAMPP este solutia rapida pentru a face acest lucru. De asemenea, daca esti programator, poti testa si optimiza site-ul local, inainte de a-l publica.

[mai mult...]

Testarea vulnerabilității unei aplicații web sau a unui website folosind Vega în Kali Linux

Atunci când deținem un website sau o aplicație web ne dorim o securitate a datelor foarte buna din toate punctele de vedere și pentru a ne asigura ca nu sunt probleme de vulnerabilitate trebuie utilizat un software ce permite scanarea și raportarea problemelor vulnerabile în cazul unui atac.

Vega este o platforma gratuita pentru a testa securitatea aplicațiilor web. Vega vă poate ajuta sa găsiți și să validați probleme de securitate de diferite tipuri printre care SQL Injections sau Cross-Site Scripting și alte vulnerabilități.

 

 

vega1

 

 

[mai mult...]

Configurare Virtual Host in Apache 2 CentOS 6.5

Se doreste rularea mai multor site-uri pe un singur server. Pentru a avea mai multe site-uri pe un singur server, trebuie configurat Apache 2 sa serveasca paginile HTML din directoare diferite.

Cel mai uzual mod de a servi site-urile multiple este sa permitem accesul pe acelasi port (in cazul de fata 80) si sa se ofere site-ul in functie de ce se solicita.

[mai mult...]