sigurantapenet

Atacurile de tip phishing-cum ne protejăm?

Phishing-ul este o practică frauduloasă în care o persoană rău intenționată are ca scop inducerea în eroare a destinatarului transmițându-i prin orice orice formă de comunicare și în special, prin e-mail, link-uri sau atașamente rău intenționate care pot extrage acreditările de conectare, numerele de cont și alte informații personale de la victime.

[mai mult...]

Google’s Gemini deschide calea pentru boom-ul inteligenței artificiale generative

Un nou model de inteligență artificială de la Google, numit Gemini, reprezintă o concurență proaspătă pentru ChatGPT. Rivalii din domeniul inteligenței artificiale lucrează acum la idei chiar mai radicale.

Istoria inteligenței artificiale a fost marcată de perioadele așa-numitei “ierni AI”, când tehnologia părea să atingă un impas și finanțarea seca. Fiecare dintre aceste perioade a fost însoțită de proclamații că crearea mașinilor cu adevărat inteligente este prea dificilă pentru oameni să înțeleagă.

Google avansează cu Gemini

Google își continuă avansul în domeniul inteligenței artificiale cu două anunțuri majore în această săptămână, începând cu introducerea noului lor model AI: Gemini. Modelul Gemini este cel mai mare și cel mai capabil model AI al Google până acum, evidențiindu-se și prin flexibilitatea sa.

Lansarea lui Gemini, considerat a fi un model AI fundamental nou și cel mai puternic al companiei până în prezent, sugerează că o nouă “iarnă AI” nu este iminentă. De fapt, în ciuda faptului că cei 12 ani de la lansarea ChatGPT au fost un an remarcabil pentru AI, există motive întemeiate să credem că boom-ul actual al inteligenței artificiale abia începe.

Spre deosebire de Bard, care a dezamăgit în comparație cu ChatGPT și Claude, Gemini aduce o concurență reală. Google oferă o prezentare generală a celor trei modele Gemini:

  • Gemini Nano: Cel mai eficient model pentru sarcini on-device.
  • Gemini Pro: Cel mai bun model pentru extinderea pe o gamă largă de sarcini.
  • Gemini Ultra: Cel mai mare și cel mai capabil model pentru sarcini extrem de complexe.
[mai mult...]

Cardul bancar virtual de unica folosință / Disposable card

Un card virtual de unica folosință este un card de credit sau debit care poate fi folosit doar o singură dată. Este cel mai des folosit pentru a face achiziții online sau pentru a închiria mașini, deoarece oferă un nivel suplimentar de securitate.

Când creați un card virtual de unica folosință vă veți putea alege suma de bani pe care doriți să o încărcați pe card. Odată ce cardul este încărcat, îl puteți folosi pentru a face achiziții online sau offline. După ce cardul a fost folosit, acesta nu mai poate fi folosit din nou.

Cardurile virtuale de unica folosință sunt o modalitate bună de a vă proteja informațiile financiare. Dacă respectivul card este pierdut sau furat, nu se poate folosi pentru a face achiziții suplimentare.

Iată câteva dintre beneficiile utilizării unui card virtual de unica folosință:

  • Siguranță: oferă un nivel suplimentar de securitate în comparație cu cardurile fizice, deoarece pot fi folosite doar o singură dată.
  • Controlul cheltuielilor: vă permit să controlați cheltuielile, deoarece va vor debita doar suma de bani pe care doriți să o cheltuiți.
  • Flexibilitate: pot fi folosite pentru a face achiziții online sau offline.
  • Comoditate: pot fi create și folosite online, fără a fi nevoie să vizitați o bancă sau o altă instituție financiară.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități sigure și controlate de a face achiziții, un card virtual de unica folosință este o opțiune bună de luat în considerare.

[mai mult...]