.Vmware ESXi

Ce este o mașină virtuală și de ce am avea nevoie de aceasta

Poate ați auzit termenul de ”mașină virtuală” și nu v-ați lămurit pe deplin despre ce e vorba și la ce ar folosi. În următorul articol voi prezenta pe scurt și la obiect ce este o mașină virtuală, la ce folosește și de unde putem face rost de ea. Explicațiile următoare se referă la folosirea unei mașini virtuale la nivel de ”home user” (utilizator casnic nu suna bine :), nu la servere.

[mai mult...]

Creare Snapshot masina virtuala ESXi

Snapshot-ul reprezintă imaginea care surprinde întreaga stare a mașinii virtuale în momentul în care a fost creat. Puteți crea un spanshot atunci când o mașină virtuală este pornită , oprită  sau suspendată. Snapshot-ul este cel mai util atunci când doriți să păstrați starea mașinii virtuale astfel încât să puteți reveni la aceeași stare în mod repetat.

Dacă in momentul de față aveți un server pe care rulează ESXI și aveți instalat VMware vSphere Client puteți crea un snapshot foarte ușor după o mașină virtuală.

Pentru a descarca ESXI sau VMware vSphere Client aici. Este necesar sa creati un cont pentru a descărca fiecare produs.

 

 

[mai mult...]

Clonare masina virtuala ESXi

VMware ESXi este un hypervisor, oferit gratuit, ca un fel de teaser menit să vă convingă să cumparati produsul ESXi Server complet echipat, care are toate, inclusiv prețul infinit mai mare. ESXi este un fel de soluție a unui om sărac pentru virtualizare. Ca atare, este lipsită de unele dintre funcțiile aparent evidente ale produsului principal. Ca, clonarea. Din fericire, clonarea a unei mașini în ESXi este o chestiune relativ simplă.

Demonstrația se face cu ajutorul VMware Infrastructure Client pe Windows, astfel încât utilizatorii de Linux, vă rog să mă iertați … dar ideea rămâne aceeași.

Acest tutorial nu poate fi aplicat la utilizatorii de acasă, dar dacă se întâmplă să fie folosind VMware ESXi, în mediul dumneavoastră indiferent de motiv, atunci o sa va placa acest articol.

[mai mult...]

Restaurare Snapshot masina virtuala ESXi

Mașina virtuală pe care o foloseai pană acum prin VSphere Client și serverul ESXI nu mai funcționează deloc dar acum câteva zile înainte să instalezi ultimile update-uri ai creat un snapshot acum trebuie sa reparam asta, cum vom proceda?

Pentru a restabili o mașină virtuală la starea sa inițială , sau pentru a reveni la un alt snapshot creat anterior , aveți posibilitatea să restabiliți un snapshot din VSphere Client. Când restaurați un snapshot, veți reveni la setările mașinii virtuale din momentul în care a fost făcut snapshot-ul. Prin setări înțelegem inclusiv dimensiune partițiilor  (tot ce a fost instalat după acel snapshot se va pierde) și modificările privind memoria/HDD/procesoarele etc. Dacă doriți ca mașina virtuală să fie suspendată , pornită , sau oprită asigurați-vă că este în starea corectă atunci când restabiliți snapshot-ul .

[mai mult...]