Cum schimbăm numele de domeniu în Windows Server 2008 / 2012 cu Rendom

În aceasta soluție vom prezenta pașii ce trebuie parcurși pentru a schimba numele de domeniu cu ajutorul utilitarului “rendom“. Această soluție este valabilă pentru Windows Server 2008 / R2 și 2012 / R2.

Operația de schimbare a numelui de domeniu este utilă atunci când avem un nume de domeniu “non-routable” ( ex.: minitech.local ) și vrem să îl schimbăm cu unul “routable” ( ex.: minitech.com ).

Exemplu: Dorim să implementăm Office 365 în compania noastră iar în prezent avem un nume de domeniu “.local” . Pentru a putea efectua sincronizarea utilizatorilor din Active Directory On Premise în Office365 avem nevoie de un nume de domeniu routabil pe internet.

În acest exemplu vom schimba numele minitech.local în minitech.com .

[mai mult...]

Cum sa iti maresti viteza de internet folosind DNS-ul(Domain Name System)

DNS-ul sau Domain Name System efectiv converteste adresa IP intr-un nume pe care il poti cauta in browserul tau personal.

Dar, modificand setarile default al DNS-ului al ISP(Internet Service Provider), sau altfel spus, firma care iti furnizeaza internetul poti obtine viteze mai mari de navigare pe internet cat si o conexiune mult mai stabila.

Aceasta tehnica pe care o prezint, te va ajuta pe tine utilizatorului sa modifici DNS-ul personal in DNS-ul Google-lui.

[mai mult...]

Configurare DNS Server sa foloseasca Forwarders

Un forwarder este un server (DNS) de pe o rețea care este utilizată pentru a transmite interogări DNS pentru DNS-uri externe către serverele DNS in afara rețelei. De asemenea, vă puteți configura serverul pentru a transmite interogări în funcție de numele domeniilor specifice, folosind forwardari condiționate.

Un server DNS pe o rețea este desemnat ca expeditor atunci când celelalte servere DNS din rețea sunt configurate pentru a transmite interogări care nu pot rezolva la nivel local la serverul DNS. Prin utilizarea unui forwarder, puteți gestiona rezoluția de nume pentru nume în afara rețelei, cum ar fi numele de pe Internet, care pot îmbunătăți eficiența de rezolvare de nume pentru calculatoarele din rețea.

 

[mai mult...]