Cum schimbăm numele de domeniu în Windows Server 2008 / 2012 cu Rendom

În aceasta soluție vom prezenta pașii ce trebuie parcurși pentru a schimba numele de domeniu cu ajutorul utilitarului “rendom“. Această soluție este valabilă pentru Windows Server 2008 / R2 și 2012 / R2.

Operația de schimbare a numelui de domeniu este utilă atunci când avem un nume de domeniu “non-routable” ( ex.: minitech.local ) și vrem să îl schimbăm cu unul “routable” ( ex.: minitech.com ).

Exemplu: Dorim să implementăm Office 365 în compania noastră iar în prezent avem un nume de domeniu “.local” . Pentru a putea efectua sincronizarea utilizatorilor din Active Directory On Premise în Office365 avem nevoie de un nume de domeniu routabil pe internet.

În acest exemplu vom schimba numele minitech.local în minitech.com .

[mai mult...]

Configurare DNS Server sa foloseasca Forwarders

Un forwarder este un server (DNS) de pe o rețea care este utilizată pentru a transmite interogări DNS pentru DNS-uri externe către serverele DNS in afara rețelei. De asemenea, vă puteți configura serverul pentru a transmite interogări în funcție de numele domeniilor specifice, folosind forwardari condiționate.

Un server DNS pe o rețea este desemnat ca expeditor atunci când celelalte servere DNS din rețea sunt configurate pentru a transmite interogări care nu pot rezolva la nivel local la serverul DNS. Prin utilizarea unui forwarder, puteți gestiona rezoluția de nume pentru nume în afara rețelei, cum ar fi numele de pe Internet, care pot îmbunătăți eficiența de rezolvare de nume pentru calculatoarele din rețea.

 

[mai mult...]

Cum sa schimbi metoda de inițializare utilizata de server DNS in Windows Server 2012 R2

Aveți posibilitatea să utilizați această procedură pentru a controla dacă DNS server-ul obține informațiile sale de pornire din registry, dintr-un fișier de boot sau de la Serviciile de domeniu Active Directory (AD DS).
În mod implicit, serverele DNS folosesc informațiile care sunt stocate în registru pentru a inițializa serviciul și a încărca orice date de zonă pentru a fi utilizate la server. Ca opțiuni adăugate, puteți configura serverul DNS pentru a porni dintr-un fișier sau, în medii AD DS vă puteți suplimenta datele de registry locale cu date de zonă, care sunt preluate pentru zone director intregrate, care sunt stocate în baza de date Active Directory. Dacă utilizați metoda de fișier de boot, fișierul care este utilizat trebuie să fie un fișier text numit Boot, care se afla pe aceelasi calculator în %systemroot%WindowsSystem32Dns
[mai mult...]