Modificare Sharepoint Site

Cum configuram o librarie din Sharepoint Online sa solicite Check-Out-ul si Check-In-ul fisierelor ce urmeaza a fi editate.

Sa presupunem ca vrem sa evitam ca un document sau mai multe dintr-o librarie din Sharepoint Online sa fie suprascrise sau inlocuite din greseala, in cazul in care mai multi utilizatori au acces la acea librarie. Putem face asta solicitand utilizatorilor sa dea Check-Out inainte de a edita fisierul pentru a-l bloca si apoi Check-In dupa ce au finalizat modificarile.

[mai mult...]

Cum sa creezi formulare in InfoPath pentru liste din Sharepoint Online in mai multe vizualizari

Pe langa formularul standard pe care il asociaza SharePoint unei liste pentru adaugarea de noi elemente, avem optiunea de a crea formulare personalizate in InfoPath pentru diferite actiuni, adaugare element, editare sau vizualizare.

Pentru a putea face asta mai intai trebuie sa avem licenta pentru InfoPath Services si InfoPath instalat pe calculator.

 

[mai mult...]

Cum sa adaugi un calendar cu resurse in Sharepoint Online.

In sharepoint avem la dispozitie o functie foarte interesanta care ne permite sa avem un calendar cu rezervare de resurse, ceea ce poate fi foarte util atunci cand dorim sa tinem spre exemplu o evidenta cu disponibilitatea unei sali de conferinte, echipament, echipe etc.

Incepand cu Sharepoint 2013 functia de rezervare resurse intr-un calendar nu mai este disponibila, sau cel putin nu mai e vizibila.

[mai mult...]

Cum sa activezi scripting-ul pentru Sharepoint Online in Office 365 Admin Centre

In Sharepoint online, foarte multe optiuni care permit customizarea mai complexa a site-urilor si colectiilor sunt implicit dezactivate. (functii precum editarea Web Form Parts, editarea in Sharepoint Designer, uploadarea solutiilor custom prin fisiere .wsp, InfoPath etc. )

Pentru activarea acestora trebuie sa permitem rularea de scripturi custom, lucru pe care il putem face din Sharepoint Admin centre din Office 365

[mai mult...]