Librarie noua Sharepoint vizibila in ciuda permisiunilor

Aceasta problema apare doar atunci cand utilizezi SharePoint Online si ti-ai upgradat site-ul de la SharePoint 2010 la SharePoint 2013. Librariile existente nu par sa fie afectate. Dar atunci cand creezi o librarie noua si blochezi accesul unui user la acea librarie, tot va putea vedea acea librarie in Quick Launch, iar cand dau click pe acea librarie nu primesc nici un mesaj de acces interzis.

[mai mult...]

Cum sa activezi scripting-ul pentru Sharepoint Online in Office 365 Admin Centre

In Sharepoint online, foarte multe optiuni care permit customizarea mai complexa a site-urilor si colectiilor sunt implicit dezactivate. (functii precum editarea Web Form Parts, editarea in Sharepoint Designer, uploadarea solutiilor custom prin fisiere .wsp, InfoPath etc. )

Pentru activarea acestora trebuie sa permitem rularea de scripturi custom, lucru pe care il putem face din Sharepoint Admin centre din Office 365

[mai mult...]

Cum sa creezi formulare in InfoPath pentru liste din Sharepoint Online in mai multe vizualizari

Pe langa formularul standard pe care il asociaza SharePoint unei liste pentru adaugarea de noi elemente, avem optiunea de a crea formulare personalizate in InfoPath pentru diferite actiuni, adaugare element, editare sau vizualizare.

Pentru a putea face asta mai intai trebuie sa avem licenta pentru InfoPath Services si InfoPath instalat pe calculator.

 

[mai mult...]