0xc000000f: Eroare la încercarea de a citi datele de configurare de boot

Configurare noua (How To)

Situatie

Descrierea și simptomele
Mesajele de eroare, alertele, avertismentele și simptomele de mai jos sunt legate de această eroare.

Simptomul 1: ecran de eroare 0xc000000f la pornire

Ca parte a procedurii de pornire a sistemului, bootloader-ul BOOTMGR introdus prima dată în Windows Vista și utilizat în toate versiunile ulterioare de Windows, inclusiv Windows 7, Windows 8 (.1) și Windows 10, utilizează o bază de date cu intrări și opțiuni de configurare cunoscute ca BCD (Boot Configuration Database), care acționează ca un magazin global pentru toate opțiunile de boot și setările de pe PC-uri noi Windows. Cu toate acestea, dacă fișierul BCD nu este găsit, atunci apare o eroare “0xc000000f” și procesul de încărcare este oprit.

Solutie

Pasi de urmat

Easy Recovery Essentials’ one-click automated system repair feature incorporates full repair and reconstruction of the BCD to resolve the “0xc000000f” error, even in cases where Windows won’t boot as a result of the error.

The automated boot repair component of EasyRE will address all BCD-related issues, fixing the BCD or recreating it from scratch using the correct encoding and path for the partition that is refusing to load properly.

Easy Recovery Essentials is guaranteed to fix the “0xc000000f” error automatically using its built-in Automated Repair option. EasyRE is currently available for Windows XP, Vista, 7 and 8 and can be downloaded and created on any PC.

1.Descărcați Easy Recovery Essentials. Asigurați-vă că notați versiunea Windows (XP, Vista, 7 sau 8) înainte de a descărca EasyRE. Acest ghid vă poate ajuta să identificați ce versiune de Windows ați instalat.
2.Ardeți imaginea. Urmați aceste instrucțiuni cu privire la modul de a arde imaginea ISO bootabilă foarte atent, deoarece realizarea unui CD bootabil poate fi dificil! Alternativ, aceste instrucțiuni explică modul de creare a stick-ului USB de recuperare EasyRE pentru boot.
3.Începeți PC-ul de pe CD-ul Easy Recovery Essentials sau USB pe care l-ați creat.
4.După ce rulează EasyRE, alegeți opțiunea “Reparare automată” și faceți clic pe Continuați.

Asigurați-vă că nu sunt conectate dispozitive suplimentare
Înainte de a sari în linia de comandă sau de reparații la pornire, cel mai bine este să încercați o altă repornire cu cel mai mic număr de dispozitive și unități externe conectate în computer. Acest lucru se va asigura că nimic care a fost adăugat recent la computer nu cauzează această problemă. Ar fi mai bine să deconectați toate unitățile USB recente, CD-urile, DVD-urile etc. Aceasta include și un cititor de carduri de memorie. Asigurați-vă că toate unitățile externe și tastele USB sau dispozitivele de salt USB au fost deconectate, apoi încercați din nou.

Reconstruiți BCD-ul manual
Deoarece eroarea de boot este adesea cauzată de o BCD lipsă, reconstruirea este adesea o soluție bună.

Iată pașii pentru a reconstrui BCD-ul:

Boot de pe discul de instalare Windows
Faceți clic pe Repararea calculatorului după ce selectați limba, ora și tastatura corespunzătoare.
Selectați unitatea de instalare Windows, care este de obicei C: , și faceți clic pe Următorul
Alegeți Prompt de comandă când apare caseta Opțiuni de recuperare sistem
Scrieți următoarea comandă și apoi apăsați Enter:
bootrec / rebuildbcd
Dacă programul găsește o instalare Windows și întreabă dacă ar trebui să o adauge în lista de încărcare, apăsați pe Y
Iată un exemplu de captura de ecran a ceea ce ar trebui să arate ieșirea consolei PC-ului odată ce Bootrec se face reconstruind BCD-ul.

Verificați cablurile de date, BIOS-ul și driverele
Deconectați toate cablurile de date HDD și apoi conectați-le din nou. Reveniți la driverele anterioare și setările BIOS dacă au fost modificate sau utilizați opțiunea “Restaurare setări din fabrică” din BIOS. Asigurați-vă că scrieți toate setările curente ale BIOS selectate anterior, doar în cazul în care este necesar să reveniți. Dacă eroarea este cauzată de o schimbare a modului controlerului discului SATA în BIOS sau firmware, remedierea poate fi la fel de simplă ca introducerea BIOS-ului și comutarea setării “mode” a controlerului SATA. Instrucțiunile exacte diferă de la un producător la altul, dar opțiunile se vor asemăna cu ceea ce se arată în capturile de ecran de mai jos.

Pentru a verifica ordinea de pornire, urmați acești pași:

Reporniți computerul
Apăsați tasta necesară pentru a deschide meniul BIOS. Această cheie depinde de producătorul computerului și de modelul computerului. Acesta este, de obicei, afișat pe primul ecran care apare pe monitor. Poate fi oricare dintre următoarele: Esc, Del, F2, F8, F10 sau F12.
Dacă ecranul afișează mai multe chei, găsiți cheia pentru a deschide “BIOS”, “setup” sau “BIOS menu”
Încercați să comutați între toate cele trei (sau mai multe) moduri până când se găsește o combinație care are ca rezultat lansarea cu succes a Windows încă o dată.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 64 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?