Activeaza Windows Focus Assist in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca doriti sa puteti opri selectiv notificările la anumite momente, puteti face acest lucru in urma updateului din aprilie 2018 cu ajutorul funcției Focus Assist.

Focus Assist este noul nume pentru funcția Windows numită Quiet Hours, care vă oferă posibilitatea de a dezactiva notificările de pe computer. Indiferent dacă sustineti o prezentare sau pur și simplu trebuie să vă concentrați, dezactivarea notificărilor este esențială. Pana la updateul din aprilie 2018 utilizatorii nu au putut personaliza când să activeze Quiet Hours, cu caracterul implicit de la miezul nopții la 6am.

Acum, cu Focus Assist, utilizatorii de Windows 10 vor avea mult mai mult control asupra momentului în care pot dezactiva toate notificările și pot automatiza procesul dacă preferă.

Există două moduri în care puteți activa funcția Focus Assist.

Solutie

Pasi de urmat

Prima metodă:

  1. Accesați Setări> Sistem> Asistență pentru focalizare.
  2. Aici puteți alege între trei opțiuni pentru a alege: Off; Numai cu prioritate, unde puteți permite selectiv anumite notificări; sau Numai alarme, unde puteți ascunde toate notificările, cu excepția alarmei.

Cea de-a doua cale este mai accesibilă și este o metodă utilă de a activa asistența Focus Assist după ce l-ați setat așa cum doriți:

  1. Faceți click dreapta pe pictograma notificări din System Tray.
  2. Treceți cu mouse-ul peste Focus Assist din meniul care apare.
  3. Puteți selecta din cele trei opțiuni menționate mai sus.

Există două moduri în care puteți personaliza funcția Focus Assist.

Primul este cu regulile automate. Puteți alege să activați în mod automat funcția Focus Assist în anumite momente ale zilei, să o porniți atunci când jucați un joc DirectX, atunci când duplicați ecranul, care este deosebit de util atunci când faceți o prezentare și dacă vă partajați adresa de acasa cu Cortana, când ești acasă.

Puteți seta orele specifice pentru regulile automate și puteți seta să se repete zilnic, numai la sfârșit de săptămână sau numai în zilele săptămânii.

Al doilea mod în care puteți personaliza funcția Focus Assist este folosind lista cu priorități. Dacă alegeți să activați Focus Assist utilizând setarea Only Priority, puteți selecta în mod selectiv ce notificări sa primiti chiar daca serviciul este activat.

Faceți click pe Personalizați lista de priorități și puteți crea excepții pentru notificările privind apelurile, textele și mementourile din anumite aplicații. Veți avea nevoie de aplicația Cortana instalată pe telefon și această funcție nu este disponibilă pentru utilizatorii iOS.

Puteți adăuga anumite persoane sau aplicații în lista de excepții.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor