Adăugarea unui controler de domeniu Windows Server 2012 la o rețea existentă Windows Server 2003

Configurare noua (How To)

Situatie

Înainte de a detalia migrarea Active Directory, am considerat oportun să prezentăm cum să adăugăm mai întâi un controler de domeniu Windows Server 2012 la o rețea existentă. Migrarea Active Directory din Windows Server 2003 în 2012 ar fi următorul pas odată ce acest pas a fost încheiat cu succes.

Backup

Cerințe preliminare

 1. Descărcați Windows Server 2012 R2 . 
 2. Verificați pentru a vă asigura că nivelul funcțional al domeniului este setat în prezent la cel puțin modul Windows 2003. Acesta este cel mai scăzut Nivel de funcțional necesar domeniului care ar permite instalarea unui controler de domeniu Windows Server 2012. Controalele de domeniu Windows NT / 2000 nu sunt acceptate prin acest proces.

Solutie

Pasi de urmat

Cerințe preliminare

 1. Descărcați Windows Server 2012 R2 . 
 2. Verificați pentru a vă asigura că nivelul funcțional al domeniului este setat în prezent la cel puțin modul Windows 2003. Acesta este cel mai scăzut Nivel de funcțional necesar domeniului care ar permite instalarea unui controler de domeniu Windows Server 2012. Controalele de domeniu Windows NT / 2000 nu sunt acceptate prin acest proces.

 

 1. Prin intermediul consolei Utilizatori și computere Active Directory , selectați domeniul prin intermediul butonului din dreapta al mouse-ului.
 2. Selectați  Nivelul funcțional Raise Domain și revizuiți Nivelul funcțional al domeniului curent raportat  Nivelul funcțional de domeniu nu trebuie să fie ridicat dacă nivelul funcțional al domeniului curent raporteazăWindows Server 2003.NOTĂ: Dacă este prezentat un domeniu mai mic (de exemplu, Windows Server 2000), rețineți că ridicarea nivelului funcțional al domeniului este o acțiune unică și nu poate fi reluată. Amintiți-vă că controlerele de domeniu Windows NT / 2000 nu sunt acceptate prin acest proces.
 3. Asigurați-vă că profilul dvs. este membru al grupului Enterprise Admins.

Configurarea funcționalității controlerului de domeniu

 1. Deschideți Server Manager console și faceți clic pe Add roles and features
 2. Selectați Role-based of featured-based installation și selectați Next.
 3. Selectați Active Directory Domain Services .
 4. Acceptați caracteristicile implicite necesare dând clic pe butonul  Add Features .
 5. În ecranul Features , faceți clic pe butonul Next .
 6. În ecranul  Confirm installation selections  , faceți clic pe butonul Install NOTĂ: Faceți clic pe Restart the destination server automatically if required , pentru a accelera instalarea, dacă aveți posibilitatea să resetați automat serverul destinație.
 7. Faceți clic pe butonul Close după finalizarea instalării.
 8. Odată finalizată, notificarea este pusă la dispoziție pe tabloul de bord evidențiat printr-un semn de exclamare. Selectați-l și, în mijlocul meniului derulant, selectați Promote this server to a domain controller .
 9. Selectați Add a Domain Controller into existing domain
 10. Asigurați-vă că domeniul țintă este specificat. În caz contrar, Select fie domeniul corespunzător, fie introduceți domeniul corespunzător în câmpul furnizat.
 11. Faceți clic pe Change, furnizați datele de identificare ale Administratorului de Enterprise și faceți clic pe butonul Următorul.
 12. Definiți dacă serverul ar trebui să fie un Domain Name System DNS server și un Global Catalog (GC) . Selectați site-ul la care aparține acest DC și definiți parola Directory Services Restoration Mode (DSRM) pentru acest DC
 13. Faceți clic pe butonul Next din ecranul opțiunilor DNS.
 14. În ecranul Additional Options vi se oferă opțiunea de a instala controlerul de domeniu din Install From Media (IFM)În plus, vi se oferă opțiunea de a selecta punctul de la care trebuie să se termine replicarea DC. Serverul va alege cea mai bună locație pentru replicarea bazei de date AD dacă nu este specificată. Faceți clic pe butonul Next după ce ați terminat.
 15. Specificați locația pentru baza de date AD și SYSVOL și faceți clic pe butonul Next .
 16. Următoarea este pregătirea schemei și a domeniului. Alternativ, s-ar putea să rulați Adprep înainte de a începe acești pași. Indiferent dacă Adprep nu este detectat, acesta va fi automat finalizat în numele dvs.
 17. În cele din urmă, ecranul Review Options oferă un rezumat al tuturor opțiunilor selectate pentru promovarea serverului. Ca un bonus suplimentar, când faceți clic pe butonul View Script aveți la dispoziție scriptul PowerShell pentru a automatiza instalările viitoare. Pentru a continua, faceți clic pe butonul Next .
 18. Dacă trec toate condițiile preliminare, faceți clic pe butonul Install pentru a începe instalarea.
 19. După ce termină sarcinile cerute și serverul repornește, noua configurare a controlerului de domeniu Windows Server 2012 este finalizată.
 20. În cele din urmă, fiecare server / stație de lucru din domeniul țintă necesită o actualizare a configurației proprietății NIC pentru a indica noul controler de domeniu. În modul  consola de DHCP management , selectați opțiunea nr. 006  și sub opțiuni de server / domeniu și o adresă IP a noului controler de domeniu ca server DNS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?