Afla care este diferenta dintre un 3D activ si un 3D pasiv pentru televizoare.

Configurare noua (How To)

Situatie

Pe piata vasta de televizoare au aparut si modele care au efectul 3D incorporat. Aceasta functioneaza prin transmiterea unei imagini la ochiul stang, urmata de una pentru ochiul drept. Ochelarii speciali blocheaza imaginea pentru ochiul stang apoi pentru ochiul drept. Acest lucru se intampla de mai multe ori intr-o secunda, asa incat fiecare ochi va vedea imaginea corecta la timpul potrivit, insa alternanta va crea un efect de profunzime.

Aceasta tehonologie este de 2 tipuri:

  • 3D Activ
  • 3D Pasiv

Solutie

Pasi de urmat

Tehnologia 3D Activa

Putem recunoaste TV-urile care au 3D Activ dupa ochelari. Acestia sunt mai voluminosi pentru ca au baterii.

Tehnologia funcţionează cu ajutorul lentilelor cu cristale lichide, care pot deveni opace atunci când este aplicată o tensiune electrică. Televizorul transmite cadrele destinate fiecărui ochi în mod succesiv şi lentilele permit trecerea numai a cadrelor potrivite pentru ochiul respectiv.

Tehnologia 3D Pasiva

Aceasta se bazează pe permiterea sau oprirea imaginilor polarizate într-un anumit mod. Ecranul televizorului prezintă ambele imagini polarizate suprapuse şi lentilele polarizate, în acelaşi fel ca şi imaginile destinate lor permit trecerea numai a imaginii potrivite.

Avantaje si dezavantaje 3D Activ si Pasiv

Tehnologia 3D Activa ofera o profunzime mai accentuata cu un unghi mai mare de vizualizare. Dezavantajul ar fi pretul si greutatea ocelarilor

Tehnologia 3D Pasiva ofera o imagine care pare ca iese din televizor, ochelarii sunt usori, fara acumulatori, dar unghiul de vizualizare este mai mic.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 49 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?