Afla care sunt cele mai utile unelte de monitorizare si administrare retea

Configurare noua (How To)

Situatie

Am listat cele mai utile tool-uri care ofera optiuni de monitorizare si gestionare a latimii de banda pentru reteaua locala.

Solutie

Pasi de urmat

Wireshark este foarte util in rezolvarea problemelor de retea, implementarea serviciilor si a protocoalelor de comunicatii software, in analiza si educatie. Acest tool ofera informatii detaliate despre pachetele capturate din retea.

Wireshark-endpoint-capture

Solarwinds Real-Time Bandwidth Monitor scaneaza traficul pe interfata de retea la fiecare jumatate de secunda si raporteaza in timp real latimea de banda intr-un grafic usor de inteles.  De asemenea puteti seta alerte critice pentru a afla momentul in care reteaua este incarcata sau sunt atinse limitele predefinite de trafic.

 

solarwinds-real-time-bandwidth-monitor

NetWorx este un utilitar gratuit care va ajuta sa evaluati obiectiv traficul de retea si sa identificati sursele generatoare de trafic.

 

networx-report

Cacti (pentru Unix / Linux sau Windows) este un tool complex care ofera rezultate sub forma graficelor. Spre deosebire de alte unelte, Cacti poate stoca informatiile capturate intr-o baza de date MySQL.

 

cacti-report

PRTG Network Monitor ruleaza pe sistem Windows, scaneaza / colecteaza informatii complexe de la alte echipamente din retea si este foarte util pentru monitorizarea traficului pe servere.

 

prtg-traffic-grapher

 

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(59 din 134 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?