Afla ce poti face cu echipamentele electronice de care nu mai ai nevoie

Configurare noua (How To)

Situatie

Calculatoarele, laptopurile, telefoanele mobile vechi, iPod-urile sau camerele digitale uzate sau care dintr-un motiv sau altul nu mai functioneaza pot fi reciclate. Toate echipamentele informatice vechi de care nu mai aveti nevoie puteti sa le oferiti unei organizatii care le poate reconditiona sau recicla.

ECOTIC si Ateliere Fara Frontiere sunt printre cele mai importante organizatii nationale care au rolul de a prelua responsabilitatile producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice.

Solutie

Pasi de urmat

Ateliere Fara Frontiere colecteaza calculatoare de la companii care nu mai au nevoie de ele pentru a fi reconditionate de catre angajatii atelierului. De asemenea, aveti posibilitatea de a cumpara echipamente it reconditionate la preturi foarte mici. Aceasta oferta se adreseaza persoanelor fizice, firmelor, ONG-urilor, scolilor, institutiilor de stat. Toate produsele beneficiaza de garantie minim 6 luni de zile. Pentru structurile Non Profit, se poate instala Windows si MS Office, Ateliere Fara Frontiere fiind Microsoft Registered Refurbisher.

aff

Doriti sa donati calculatoare uzate?
E-mail: colectare@atelierefarafrontiere.ro

Doriti sa cumparati calculatoare la un pret mic?
E-mail: comenzi@atelierefarafrontiere.ro

O parte dintre calculatoarele reparate este donata ONG-urilor care desfasoara proiecte de educatie si integrare pentru copii si tineri defavorizaţi. O altă parte este vanduta, la pret mic, persoanelor cu posibilitati materiale reduse prin programul TAP (Technology Acces Program) realizat in colaborare cu Microsoft. Dar nu numai calculatoarele vechi sunt reconditionate, ci si  toate echipamentele informatice ca imprimantele, copiatoarele, scannerele, componentele IT, telefoanele etc. Toate acestea sunt donate de mari companii, odata scoase din uz. Ateliere Fara Frontiere insa, nu se ocupa numai de reconditionarea lor, ci si de reciclarea acelor componente care nu mai pot fi folosite. Dupa ce sunt testate, unele echipamente merg la reconditionare, altele la reciclare.

Pentru mai multe detalii puteti accesa website-ul organizatiei: atelierefarafrontiere.ro

Deseurile electrice si electronice reprezinta o provocare nu numai pentru Romania, ci pentru toate tarile europene.

CARAVANA ECOTIC este titlul proiectului pentru care ECOTIC a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Elementul central al Caravanei este o expozitie mobila in care sunt expuse diferite tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice dezasamblate, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestora. ECOTIC si partenerii sai din acest proiect isi propun implicarea activa in educatia ecologica si in protejarea mediului a cel putin 150 scoli din Romania.

ecotic

Rezultate ECOTIC

6.000 de echipamente reconditionate din fluxurile DEEE au fost donate catre comunitati defavorizate, cu sustinerea ECOTIC;
In prima jumatate a anului 2014, peste 4.700 kg de DEEE au fost colectate, peste 4.500 tone fiind tratate;
Tot in prima jumatate a anului 2014, aproape 32 tone DBA au fost colectate de ECOTIC BAT;
La mijlocul anului 2014, ECOTIC are o infrastructura de colectare de peste 406 de puncte de colectare DEEE, in colaborare cu autoritatile locale, salubritati, magazine de retail si operatori specializati;
Peste 130 de campanii de colectare si constientizare dezvoltate la nivelul tarii de la infiintarea asociatiei pana in prezent au purtat semnatura ECOTIC.

Pentru mai multe detalii puteti accesa website-ul organizatiei: ecotic.ro

Tip solutie

Workaround
Etichetare:

Voteaza

(37 din 71 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?