Afla cum se configurareaza un server de update-uri Windows ( WSUS Server )

Configurare noua (How To)

Situatie

Configurarea rolului WSUS Windows server 2008 si Wsus Client windows 7/8

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a configura Wsus Server, deschidem “Windows Server Update Services” :

1

Putem da click pe “Synchronizations” din meniul din partea stanga pentru a vedea daca toate update-urile s-au sincronizat cu succes.

2

Un alt lucru pe care il putem face din meniul din partea stanga este sa dam click pe “Options”, de aici putem mofica mare parte din optiunile care le-am ales atunci cand am instalat rolul de WSUS.

3

Atunci cand dam click pe ” Products and Classification” putem alege pentru care produse sa downlodam update-uri, de exemplu mai jos am selectat categoria Windows, care include toate sistemele de operare Windows + alte produse:

4

Din tab-ul “Classifications”  putem selecta tip-urile de update-uri pe care sa le downlodam:

5

 

Daca dorim sa minimalizam cantitatea de update-uri downlodate, ar trebui sa deschidem “Update Files and Languages” si sa selectam sa se downlodeze update-uri doar pentru English windows OS. (sau English + Romanian in cazul in care avem in companie sisteme de operare in limba Romana)

6

 

In “Synchronization Schedule” putem selecta sa downlodam update-uri automat in fiecare zi la ora 2AM de exemplu:

7

“Server Cleanup Wizard” este destul de folosit pentru a elibera spatiu pe server, se pot sterge update-uri vechi care nu mai funt folosite

“E-mail Notifications” este deasemenea o functie importanta , se pot trimite email-uri automate atunci cand noile update-uri au fost sincronizate, acestea sunt dezactivate default.

Configurarea clientului WSUS:  Trebuie sa deschidem Local Group Policy Editor (Start /Run/gpedit.msc)

9

Va trebui sa navigam in Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components /Windows Update si sa schimbam 2 optiuni:

1. Configure Automatic Updaes- trebuie sa il facem Enable

2. Specify intranet Microsoft update service location- De asemenea trebuie sa fie Enable si sa specificam adresa URL catre serverul de WSUS:

10

Dupa aceste modificari trebuie sa aplicam modificarile printr-un gpupdate:

11

La putin timp dupa, computerele la care am facut aceste modificari vor aparea si in tab-ul “Computers” din “windows server update services” . Din acest moment computerele vor downloda update-uri de pe serverul de WSUS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(108 din 214 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?