Ce este powershell direct?

Configurare noua (How To)

Situatie

Afla mai jos ce este Powershell Direct

Solutie

Pasi de urmat

Powershell Direct este un nou mod de a rula comenzile PowerShell în interiorul unei mașini virtuale de la sistemul de operare gazdă, cu ușurință și fiabilitate.

Nu există cerințe de rețea / firewall sau configurații. Funcționează indiferent de configurația Remote Management, astfel incat pana si masina virtuala care nu este conectata la niciun virtual switch, poate primi comenzi prin powershell direct de la host-ul pe care este instalata.

Powershell Direct este incredibil de convenabil si poate fi folosit pentru orice, de la configurarea și implementarea mașinii virtuale scripted, în care fiecare mașină virtuală are roluri diferite și cerințe prin verificarea stării mașinii mele virtuale.

PowerShell Direct permite unui administrator să automatizeze sarcinile în VM-uri fără a fi nevoie să vă conectați la OS-ul gazdă folosind GUI. PowerShell Direct funcționează indiferent de configurația rețelei sau de setările de gestionare la distanță și necesită doar o acreditare pentru oaspeți pentru VM. PowerShell Direct oferă administratorului aceeași experiență de scripting și automatizare ca și PowerShell de la distanță, fără experiența de configurare a instrumentului Hyper-V Virtual Machine Connection, cunoscut și ca VMConnect.

Pentru a rula PowerShell Direct, sistemul de operare gazdă și VM trebuie să ruleze Windows 10 sau Windows Server 2016 sau o versiune superioară. PowerShell Direct poate fi folosit ca sesiune interactivă utilizând cmdlet-urile PSSession sau utilizând cmdletul Invoke-Command.

Mai jos avem un exemplu prin care din sistemul HOST este accesata prin powershell masina virtuala cu numele “Windows 10 Enterprise x64”

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?