Ce este WPA3?

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce trebuie să știți despre standardul WPA3.

Solutie

„WPA” înseamnă Wi-Fi Protected Access. Dacă aveți o parolă pentru Wi-Fi-ul de acasă, probabil că vă protejează rețeaua utilizând WPA2 – aceasta este versiunea a doua a standardului de acces protejat Wi-Fi. Există standarde mai vechi precum WPA (cunoscut și sub numele de WPA1) și WEP , dar nu mai sunt sigure.

Cel mai recent protocol de securitate Wi-Fi, WPA3, aduce noi funcții pentru îmbunătățirea securității cibernetice pentru rețelele personale. O criptare mai sigură a parolelor și o protecție sporită împotriva atacurilor îți protejează rețelele Wi-Fi.

Ce oferă WPA3 ?

  • Protecție împotriva atacurilor

Când te conectezi la o rețea Wi-Fi închisă, utilizând o parolă, va fi 4-way handshake între client și punctul de acces. WPA3 folosește protocolul Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pentru a proteja procesul, prevenind atacurile asupra conexiunii wireless chiar și atunci când parola este slabă.

  • Greu de spart 

Protocolul SAE elimină posibilitatea de atacuri offline dictionary, îmbunătățind în același timp securitatea schimbului de chei.

  • Forward Secrecy

Se asigură că hackeri nu pot decripta date, chiar și atunci când o cheie este compromisă.

  • Protecție separată pentru chei

Reduce riscul de spargere, prin generarea unui PMK(Pairwise Master Key) nou între fiecare client și AP.

  • Nivel superior de criptare

WPA3 trece de la nivelul de securitate pe 128 biți al WPA2-Enterprise, la criptarea de 192 biți.

  • Sistem îmbunătățit pentru adăugarea dispozitivelor Wi-Fi

WPA3 oferă Easy Connect ™, un nou sistem conceput pentru a te ajuta să conectezi display-less și IoT (Internet of Things) la Wi-Fi. Procesul tradițional de adăugare de dispozitive fără afișaj, necesită un program sau o aplicație. Cu toate acestea, WPA3 îți permite să adăugi pur și simplu dispozitive IoT, folosind un cod QR – fiind atât sigur, cât și convenabil.

  • Sistem îmbunătățit de autentificare și securizarea rețelelor „Open”

WPA3 beneficiază de Enhanced Open ™ pentru a oferi mai multă securitate datelor, atunci când utilizezi hotspot-uri Wi-Fi nesigure și deschise. Fiecare conexiune între un utilizator și punctul de acces va fi criptată cu o cheie unică, pentru a evita cele mai frecvente atacuri de tip Man-in-the-Middle.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?