Conectare la VMware Server Console prin SSH

Configurare noua (How To)

Situatie

Vi s-a întâmplat asta vreodată?  Am creat o nouă mașină virtuală care rulează Ubuntu pe serverul VMware înainte de a pleca de acasă, dar am uitat să instalez serverul ssh. Astfel că nu am putut ajunge deloc la mașina respectivă din locația mea de la distanță.

În loc să mă întorc acasă, am decis să găsesc o soluție. După un pic de cercetare, am descoperit că acea consola comunică pe portul 902, așa că am adăugat o regulă de redirecționare a portului la un tunel ssh și am putut să mă intru ușor pe consolă și să instalez openshows.

Solutie

  • Redirecționarea portului cu comanda ssh

Pentru a deschide un port local sub 1024, va trebui să rulați această comandă ca root, sau folosind sudo. Acest lucru va deschide portul local 902 pe mașina client și apoi înaintează conexiunea către serverul specificat de hostname.com.

În acest moment puteți sări la ultima secțiune din articol.

  • Transmiterea porturilor cu SecureCRT

Dacă utilizați SecureCRT sub Windows, așa cum fac eu, deschideți doar opțiunile de sesiune și găsiți Port Forwarding în setări și faceți clic pe butonul Adăugare pentru o nouă conexiune redirecționată.

Introduceți un nume și utilizați 902 pentru ambele câmpuri Port, după cum se arată mai jos:

  • Logarea în consolă

Creșteți VMware Server Console instalat local și utilizați localhost pentru numele gazdei la distanță. Nu puteți utiliza butonul radio „Gazdă locală”, deoarece va încerca să vă conectați direct la serviciu … vrem să ne conectăm prin tunelul SSH.

Și acolo ești … conectat la consola ta

Consola de server în sine ar trebui să funcționeze destul de bine, dar dacă încercați să intrați pe consola reală a uneia dintre mașinile virtuale, ar trebui să vă asigurați că aveți o conexiune foarte rapidă, altfel este mai lent. Chiar folosesc acest lucru doar pentru pornirea / oprirea mașinilor sau pentru modificarea setărilor. Este posibil să fiți nevoit să schimbați setările de firewall locale pentru a permite portului.

Utilizatorii Putty ar trebui să poată adapta cu ușurință setările de mai sus pentru a lucra pentru ei.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 61 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?