Configurare Domain Controller prin Install from media

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem un branch office in care vrem sa facem deploy unui nou domain controller insa conexiunea wan catre main office este de viteza slaba si ar impiedica replicarea domain controller-ului.

Solutie

Pasi de urmat

Se deschide Administrative Command Prompt si se tasteaza Ntdsutil

IFM1

Dupa care se tasteaza:

activate instance ntds -> enter

ifm -> enter

create sysvol full -> enter

c:ifm -> enter

IFM3

Dupa executarea comenzilor, Ntdsutil va crea fisierele necesare noului domain controller pentru a putea fi promovat.

ifm4

Putem vedea in volumul C  folderul ifm creat prin comenzile anterioare. Acesta va fi copiat pe un dispozitiv media de tip usb si transportat catre noul domain controller.

ifm folder

Urmatorul pas este cel de a instala Active Directory Domain Services pe noul domain controller. Acest lucru il vom face prin Administrative PowerShell prin comanda:

Install-WindowsFeature Ad-Domain-Services -IncludeManagementTools

ifm install windows feature

Dupa instalare este necesara restartarea serverului. Dupa restart va exista o alerta in partea dreapta prin care putem promova noul server catre un domain controller. Acest lucru se face prin click pe Promote this server to a domain controller.

ifm promote1

Se va deschide o noua fereastra in care se vor alege optiunile de deployment, in cazul de fata se va adauga un domain controller la un domeniu existent. Pentru a putea face acest lucru se vor tasta numele domeniului si credentiale. Dupa care se va da click pe butonul install.

ifm promote2

In urmatoarea fereastra se va cere confirmarea ca acest domain controller sa fie Global Catalog, DNS si introducerea parolei pentru Directory Services Restore Mode, dupa care se va da click pe Next pentru urmatoarele doua ferestre.

ifm promote3

La pasul Additional Options se va bifa Install From Media si se va selecta calea unde au fost copiate fiserele de pe primul domain controller si se va da click pe next pentru urmatoarele trei ferestre.

ifm promote4

Dupa verificarea cerintelor pentru instalarea noului domain controller se da click pe install iar acesta va fi instalat din fisierele media iar la final va cere restart.

ifm promote5

La final putem vedea accesand Active Directory Users and Computers ca noul domain controller, respectiv DC2, a fost instalat.

ifm finish

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?