Creare Stick Easy to Boot cu instalari de Windows-uri

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai de instalat un Windows, dar nu ti s-a spus ce versiune si ce arhitectura de Windows. De ce sa ai mai multe stick-uri la tine cand poti sa ai doar un stick cu toate instalarile de Windows? Asadar,aveti nevoie de un stick de cel putin 16 Gb. Daca vreti toate versiunile de Windows, va puteti face un calcul de spatiul de stocare al stick-ului prin calcularea dimensiunilor tuturor CD-urilor virtuale, adaugand o valoare de 1Gb spatiul ocupat de E2B.

Solutie

Pasi de urmat

Se descarca EasyToBoot de pe site-ul EasyToBoot .

Se instaleaza EasyToBoot pe Desktop.

Se deschide EasyToBoot cu drepturi de Administrator, dupa care se urmeaza pasii urmatori. Se alege USB-ul pe care se va instala EasyToBoot, se alege Limba vorbita in partea stanga si se apasa pe butonul “Make E2B Drive”.

In iconita care apare, va anunta ca o sa ruleze programul in CMD. Se apasa butonul “OK“.

Se deschide fereastra in CMD pe fundal albastru si va aparea un mesaj. Se apasa butonul “OK“.

Se asteapta formatarea stick-ului, iar la aparitia mesajului din imagine se apasa tasta Enter.

Dupa pasul anterior, o sa apara terminalul CMD pe un fundal verde, ceea ce inseamna ca s-a finalizat cu succes operatia. Se apasa tasta Enter pentru inchiderea CMD-ului.

Pentru adaugarea CD-urillor virtuale (ISO), se acceseaza calea USB -> _ISO -> WINDOWS.

In folderul WINDOWS gasim mai multe foldere, fiecare specificand versiunea de Windows pe care o accepta fiecare folder. In acest tutorial o sa accesam doar folderul de Windows 10, specific ca si folder “WIN10“.

Accesam folderul sau folderele de care avem nevoie (in cazul nostru folderul “WIN10“), in care copiem fisierul/fisierele CD virtual(ISO), si asteptam sa se copieze.

Dupa ce se copiaza fisierele in folderele de care avem nevoie, se poate da restart la Laptop/Calculator si se poate verifica daca este totul OK, bootand de pe stick. Trebuie sa apara ca in imaginea de mai jos dupa ce se incarca toate fisierele, iar fisierele de instalare Windows le regasiti in meniul “Meniu Instalare WINDOWS“.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?