Cum dezactivezi Registrul Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Registrul Windows este unul dintre instrumentele esentiale din Windows 10, deoarece poate modifica felul in care sistemul de operare functioneaza. Ca sa nu poata fi accesat de oricine care utilizeaza calculatorul tau, sau sa poata schimba valori sau chei, ar fi bine sa dezactivezi accesul.

Solutie

Prima varianta ar fi sa folosesti Registry Editor. Scrii in campul de cautare de pe bara de jos regedit, dupa care apesi pe Registry Editor.

In Registry Editor mergi in locatia urmatoare: Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Daca nu este cheia System, o creezi tu. Apoi, in panoul din dreapta ferestrei, da click dreapta si selecteaza New si apoi DWORD (32-bit) Value, adica o valoare DWORD (32 biti) noua.

Ii pui numele DisableRegistryTools noii valori. Pentru a dezactiva accesul, da dublu click pe DisableRegistryTools si setezi valoarea 1.

Metoda aceasta dezactiveaza doar pentru utilizatorul curent. Daca vrei sa reactivezi Registry Editor pentru acel utilizator, ii schimbi valoarea la 0 sau stergi acea valoare. Daca ai dezactivat Windows Registry pentru un administrator, trebuie sa folosesti un alt cont de administrator pentru a reactiva Registry Editor pentru acesta.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor