Cum inlocuiesti un invertor la un laptop

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai un laptop care abia mai lumineaza dispay-ul si in mare parte se vede foarte intunecat, sau din senin isi pierde luminozitatea si doar daca esti foarte atent poti observa ceva pe ecran.

Cauza este invertor-ul de imagine. Iata cum il poti inlocui.

Solutie

Invertorul este un dispozitiv electric care se gaseste in diferite forme si dimensiuni.Acesta are functia de a alimenta cu curent lampa displayului de la laptop,transformand voltajul mic care este oferit de placa de baza intr-un voltaj de putere mai mare care este necesar pentru functionarea lampii.

invertor1

 

Inlocuirea unui invertor:

Invertorul se afla in cele mai multe cazuri sub partea de jos a ramei ,langa display.Acesul la aceasta piesa se realiza faca prin inlaturarea ramei de plastic a ecranului.

Examinati cu atentie rama display-ului si identificati niste capacele de cauciuc care acopera suruburile.

Înainte de a începe, scoateţi bateria laptop-ul lui şi incarcatorul. La cele mai multe laptop-uri, veţi avea nevoie de doar cateva instrumente: o mică şurubelniţă in cruce, şi un foarte mic cap de şurubelniţă dreapta sau un cuţit.

În primul rând, veţi avea nevoie sa localizati şuruburile si aceste mici capacele din cauciuc care le acopera si se gasesc pe partea din fata a ramei. Odată ce aţi scos toate suruburile trageti foarte usor de rama.

inlocuire

invertor 2

Pentru demontarea invertorului este necesara deconectarea cablurilor din ambele parti (unul care duce la lampa displayului si altul care duce la placa de baza).Pentru a gasi exact modelul de invertor de care aveti nevoie cautati dupa seria care se afla scrisa pe spatele dispozitivului.

invertor 3

Dupa inlaturarea invertorului defect si inlocuirea acestuia cu unul compatibil ne asiguram ca il pozitionam in locul initial inchidem carcasa ecranului.

Totul va fi mult mai luminat acum!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?