Cum opriți avertismentele enervante ale browserului

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă te-ai săturat să răspunzi la aceste solicitări de enervante ale browserului de fiecare dată când un site web dorește să îți afișeze notificări sau să-ți cunoască locația, poți opri mesajele pentru totdeauna cu câteva clicuri în fiecare browser major.

Solutie

Pasi de urmat

Chrome

Din meniu, selectați Settings > Advanced (derulați în jos)> Content settings.

Din setările de conținut Chrome puteți da click în „Locație” și „Notificări” separat pentru a dezactiva. Acest lucru va bloca pop-up-urile pentru totdeauna, prevenind totodată site-urile web să vă cunoască locația și să vă trimită notificări.

Firefox

În bara de adrese, tastați „about: config” și apăsați Enter. Acceptați riscul atunci când vi se solicită.

Utilizați bara de căutare pentru a găsi următoarele intrări: dom.webnotifications.enabled și geo.enabled.

Făcând dublu click pe fiecare intrare le va seta ca fiind false, ceea ce doriți să faceți dacă încercați să dezactivați ferestrele de tip pop-up.

Opera

Din meniul vertical, selectați Settings și apoi mergeți la fila Websites.

Indicațiile de locație și notificare sunt enumerate la jumătatea drumului în secțiunea Websites din setările meniului Opera – setați ambele pe „do not allow …”.

Microsoft Edge

Deschideți Windows 10 Settings, apoi accesați Privacy > Location.

Derulați în jos în această secțiune pentru a „alege aplicații care vă pot folosi locația” și puteți personaliza setările pentru Microsoft Edge împreună cu alte aplicații. Rețineți că dezactivarea „Serviciului locației” din partea de sus a aceleiași pagini va bloca toate aplicațiile de a utiliza locația dvs.

Deschideți meniul de setări Edge, accesați View advanced settings > Notifications. Site-urile care pot afișa notificări vor fi enumerate aici, astfel încât să puteți personaliza.

Internet Explorer

Deschideți meniul IE, accesați Internet options, selectați fila Privacy.

În fila Privacy, debifați „never allow websites to request your physical location” și apoi faceți click pe „Settings” pentru opțiunea de a debifa notificările din momentul în care un pop-up este blocat.

Safari (macOS)

Din meniul Safari, selectați Preferences, apoi accesați fila Websites. În meniul din stânga veți găsi Location and Notifications.

Pe Locație, veți găsi setările site-ului pe baza filelor deschise în prezent. Dar pentru a refuza locația tuturor site-urilor web, în colțul din dreapta jos selectați unde scrie „When visiting other websites”, selectați Deny.

În setările Notificărilor, debifați opțiunea în care scrie „Allow websites to ask for permission to send push notifications”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?