Cum sa configurezi o solutie de disaster recovery utilizand dropbox

Configurare noua (How To)

Situatie

este necesara salvarea datelor intr-o alta locatie (fizica) pentru a putea face restaurarea datelor in caz de incendiu sau furt echipament. cum majoritatea solutiilor de storage sunt inca destul de scumpe va propun realizarea unei sulutii ieftine (99 eur/an pentru 1TB) utilizand aplicatia DROPBOX.

Solutie

este necesar sa va creati un cont pe www.dropbox.com in cazul in care nu ati facut acest lucru.

dupa crearea contului este necesar sa instalati aplicatia dropbox pe statia/serverul pentru care se doreste back-up in cloud.

accesati aplicatia din coltul dreapta jos si selectati optiunea Upgrade, veti fi trimisi catre pagina dropbox de unde puteti mari spatiul de stocare la 1TB/an platind doar 99eur sau puteti opta pentru un cont bussines daca aveti nevoie de mai mult spatiu.

dropbox1

reconfigurati aplicatia dropbox sa foloseasca o partitie suficient de mare pentru a putea permite stocarea back-up-urilor (implicit este folosita prima partitie C:)

dropbox2

dropbox3

dropbox4

dropbox5

configurati aplicatia de backup sa salveze datele in noua cale folosita de aplicatia dropbox (despre aplicatii de back-up cautati alte postari pe www.askit.ro ).

in functie de banda de internet pe care o aveti in acea locatie, back-up-ul se va transfera in cateva minute sau cateva ore (poate dura cateva zile bune daca se foloseste o linie ISDN).

Spor,

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 57 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?