Cum sa creezi un view in SQL

Configurare noua (How To)

Situatie

In SQL, un view este o tabela virtuala bazata pe setul rezultat al unei instructiuni SQL. Acesta simplifica interogarile ulterioare din baza de date; daca ai o instructiune SELECT complexa, cu foarte multe JOIN-uri, o poti implementa intr-un view ca mai apoi sa interoghezi acel view ori de cate ori ai nevoie de informatiile rezultate din instructiunea initiala.

Un view este format din coloane si randuri de inregistrari, la fel ca orice tabela reala din baza de date. Campurile dintr-un view sunt campurile din unul sau mai multe tabele din baza de date.

Intr-un view poti adauga functii SQL, instructiuni WHERE si JOIN, iar datele continute se prezinta ca si cand ar face parte dintr-un singur tabel.

Solutie

Sintaxa de creare a unui view este:

CREATE VIEW nume_view AS
SELECT nume_coloane
FROM nume_tabel
WHERE conditii

Un view afiseaza de fiecare data cele mai noi inregistrari. Motorul de baze de date recreaza inregistrarile de fiecare data cand view-ul este interogat, prin sintaxa SQL de creare a acestuia.

De exemplu, ai o tabela cu produse si vrei sa creezi un view care sa contina lista produselor care sunt in stoc. View-ul va fi creat folosind urmatoarea sintaxa SQL:

CREATE VIEW produse_in_stoc AS
SELECT ID, NumeProdus
FROM Produse
WHERE Stoc > 0

Acum poti interoga view-ul creat folosind sintaxa:

SELECT * FROM produse_in_stoc

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?