Cum să eliminați Malware și Adware de pe Mac

Configurare noua (How To)

Situatie

Mac-urile pot obține programe malware. Dincolo de viruși tradiționali, malware și troieni, există acum un ecosistem înfloritor de programe adware și spyware care vă bombardează cu anunțuri și spionați în navigarea pe web, la fel ca pe Windows.

Mac-urile au o protecție integrată împotriva programelor malware, dar nu sunt perfecte. În mod crucial, această protecție împotriva programelor malware nu blochează toate programele adware și spyware incluse în descărcări de aplicații.

Solutie

Vom utiliza Malwarebytes for Mac

Malwarebytes face utilități de securitate bine considerate pentru Windows. Malwarebytes sa extins inițial în arena software-ului de securitate Mac prin achiziționarea și rebrandingul unei aplicații populare numite “Adware Medic” pe care noi și alții le-am utilizat cu succes în trecut.

Există acum două versiuni ale Malwarebytes for Mac, o versiune gratuită și o versiune premium. Scanerul standard care verifică malware-ul pe sistem și îl înlătură este gratuit. Oricine poate iniția manual o scanare și poate elimina malware-ul cu Malwarebytes for Mac fără a cheltui un ban. Funcțiile Malwarebytes Premium, care vă vor monitoriza Mac-ul pentru programe malware și spyware, vor preveni infecțiile înainte de a apărea și descărcările automate vor costa bani, dar Malwarebytes oferă un studiu gratuit de 30 de zile.

Dacă doriți să eliminați programe malware, spyware și alte tipuri de gunoi de pe Mac, vă recomandăm să descărcați și să rulați Malwarebyes. Versiunea gratuită este bine dacă doriți doar să verificați și să eliminați programele malware. Dacă doriți ca ceva care rulează în fundal, să vă scaneze automat descărcările și să vă monitorizeze sistemul, veți dori versiunea plătită.

Spre deosebire de Windows, nu există nicio fereastră de adăugare / eliminare a programelor, unde puteți vedea ce este instalat și dezinstalați-l rapid pe un Mac. Pe Windows, cea mai mare parte a “crapware-ului” legal vă permite să o dezinstalați de aici. Pe un Mac, poate fi greu să știi cum să dezinstalezi acest junk. Malwarebytes ar trebui să poată găsi și dezinstala automat acest junkware, motiv pentru care este atât de util.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Mac-urile nu primesc programe malware "și" nu aveți nevoie de antivirus pe un Mac "sunt sfaturi vechi care nu sunt neapărat adevărate. Mac-urile sunt vulnerabile la malware. De exemplu, troianul Flashback la un moment dat a infectat peste 600.000 de Mac-uri din întreaga lume. Mac-urile au, de asemenea, o problemă cu adware și alte junkware furnizate de instalatori de software, la fel ca Windows.

Voteaza

(13 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?