Cum sa faci Back-Up la iPhone

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă utilizați smartphone-ul în mod regulat, este esențial să aveți un backup în cazul în care ceva nu merge bine. iPhone are instrumente de backup încorporate și puteți utiliza iTunes de pe computer pentru a face backup.

Solutie

Pasi de urmat

Metoda 1. Back-Up prin iTunes

Conectați iPhone-ul la computer. Cea mai rapidă modalitate de a face back-up la iPhone este să utilizați iTunes pe computer. Conectați iPhone-ul la computer utilizând cablul USB.

Deschideți iTunes pe computer. Se poate lansa automat atunci când vă conectați iPhone-ul.

Dacă nu aveți instalat iTunes, îl puteți descărca gratuit de la apple.com/itunes/download/.

Selectați iPhone-ul în iTunes. Veți vedea un buton pentru iPhone-ul dvs. care apare în rândul de sus al ferestrei iTunes. Dacă aceasta este prima dată când vă conectați iPhone-ul, veți trece printr-un scurt proces de configurare. Acest lucru nu va afecta datele de pe iPhone.

Este posibil să fiți nevoit să atingeți “Trust” pe un pop-up care apare pe ecranul dvs.

Transferați-vă achizițiile. Puteți transfera orice conținut achiziționat de pe iPhone în biblioteca dvs. iTunes. Faceți acest lucru înainte de a crea back-up-ul:

Click pe meniul Fișier. Dacă nu vedeți meniul Fișier, apăsați Alt.
Selectați “Dispozitive” → “Transferați conținutul achiziționat de pe iPhone”.
Așteptați transferul conținutului dvs. Acest lucru poate dura ceva timp dacă ați achiziționat și descărcat o mulțime de conținut iTunes pe iPhone.

Faceți click pe butonul “Copie de rezervă acum” din ecranul Rezumat. Acest ecran se deschide implicit când selectați iPhone-ul în iTunes. Butonul “Copie de rezervă acum” poate fi găsit în secțiunea “Copii de rezervă” din ecranul Rezumat.

Așteptați ca iPhone-ul dvs. să facă back-up. Procesul de back-up va dura probabil puțin timp până la finalizare. Puteți urmări progresul în partea de sus a ferestrei iTunes. Asigurați-vă că nu deconectați iPhone-ul dvs. în timpul procesului de backup.
Efectuarea unei copii de rezervă utilizând iTunes va face backup pentru toate datele dvs. Nu va fi stocat conținut de sincronizare din iTunes, deoarece acesta poate fi reasincronizat.

Restaurați o copie de rezervă utilizând iTunes. Puteți utiliza iTunes pentru a restabili orice copie de siguranță pe care ați făcut-o pe iPhone.
Faceți click pe butonul “Restaurare copie de rezervă” din ecranul Rezumat când iPhone-ul este conectat.
Selectați copia de rezervă din care doriți să restaurați. Puteți verifica datele pentru a găsi pe cea pe care doriți să o utilizați.
Așteptați ca dispozitivul iPhone să se restabilească și să se sincronizeze. După restabilire, iPhone-ul va reporni și va începe să se sincronizeze cu iTunes. Nu deconectați iPhone-ul până când sincronizarea nu este completă.

Metoda 2. Back-Up prin iCloud

Conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare. Procesul de backup poate dura ceva timp, deci cel mai bine este să conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare înainte de a începe.

1.Conectați-vă dispozitivul iPhone la Wi-Fi. Spațiul de salvare poate fi destul de mare și poate consuma toate datele dvs. mobile într-o singură lovitură. Conectați iPhone-ul la o rețea Wi-Fi înainte de a începe procesul de backup.
Deschideți aplicația Setări și atingeți “Wi-Fi”. Selectați rețeaua la care doriți să vă conectați și introduceți parola:

2.Deschideți aplicația Setări de pe iPhone și selectați “iCloud”. Aceasta va deschide setările iCloud pentru iPhone.
Dacă nu sunteți autentificat cu ID-ul dvs. Apple, atingeți “Conectare” și conectați-vă. Va trebui să vă conectați cu un ID Apple pentru a salva datele de rezervă în spațiul de stocare iCloud.

3.Atinge opțiunea “Backup” din setările iCloud. Va trebui să parcurgi puțin să o găsești.

4.Comutați pe “iCloud Backup”. Aceasta va permite backup-ul automat la iCloud. Aceasta trebuie să fie activată pentru a porni procesul de backup.

5.Atingeți “Back Up Now” și așteptați ca backup-ul să se finalizeze. Acest lucru poate dura ceva timp, în funcție de cantitatea de date pe care o copiați.
Procesul de backup iCloud nu va face backup pentru nimic deja stocat în iCloud, cum ar fi contactele, calendarele și iCloud Photo Library.
Dacă nu aveți suficient spațiu de stocare disponibil în contul dvs. iCloud, nu veți putea crea un backup.

6.Vizualizați conținutul backup-ului. Deoarece stocarea iCloud este limitată, puteți controla ceea ce este stocat în back-up, precum și ștergeți backup-urile vechi de care nu mai aveți nevoie:
Deschideți aplicația Setări și selectați “iCloud”.
Atingeți “Stocare” și apoi “Gestionați stocarea”.
Atingeți backup-ul pe care doriți să îl gestionați.
Deconectați toate aplicațiile pentru care nu doriți să creați back-up pentru date. Veți fi solicitat să confirmați și apoi acele date vor fi șterse din copia de rezervă.
Atingeți “Ștergere copie de rezervă” pentru a șterge întregul backup din iCloud.

7.Restabiliți back-up-ul iCloud. Pentru a restaura un back-up iCloud, va trebui să ștergeți iPhone-ul și să-l setați ca nou, apoi să restabiliți back-up-ul:
Deschideți aplicația Setări și selectați “General”.
Derulați în partea de jos și atingeți “Resetați”.
Atingeți “Ștergeți tot conținutul și setările” și apoi confirmați.
Așteptați în timp ce telefonul dvs. se șterge și se resetează.
Continuați prin Asistentul de configurare și selectați “Restaurare din și iCloud Backup” când vi se solicită.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?