Cum să opriți golirea automată a Recycle Bin in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Funcția din Windows 10 “Storage Sense” rulează automat atunci când nu aveți spațiu pe disc, ea șterge automat și fișierele de mai mult de 30 de zile din Recycle Bin. Aceasta a fost activată în mod implicit dupa actualizarea din mai 2019.
Aceasta este o caracteristică utilă! Dacă calculatorul dvs. are un spațiu redus pe disc, probabil că doriți mai mult. Windows va șterge fișiere vechi din Recycle Bin. Nu ar trebui să depozitați fișiere în Recycle Bin oricum. Dar, dacă doriți să opriți Windows 10 să facă acest lucru automat, puteți.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a găsi aceste opțiuni, accesați Settings > System > Storage. Puteți să apăsați pe Windows + I pentru a deschide rapid fereastra Setări.

Dacă doriți să opriți “Storage Sense” de la a face ceva automat, puteți muta comutatorul Storage Sense la “Off” aici. Pentru a configura mai departe “Storage Sense”, faceți click pe “Configure Storage Sense or run it now”.

Caseta “Run Storage Sense” vă permite să controlați când Windows 10 rulează în mod automat Storage Sense. În mod implicit, rulează “During low free disk space”. Puteți, de asemenea, să îl executați în fiecare zi, în fiecare săptămână sau în fiecare lună.

Pentru a opri Storage Sense de la ștergerea automată a fișierelor din Recycle Bin, faceți clic pe “Delete files in my recycle bin if they have been there for over” din “Temporary Files” și selectați “Never”. În mod implicit, Storage Sense va șterge fișierele care au a fost în Recycle Bin timp de peste 30 de zile.

Casuta “Delete files in my Downloads folder if they have been there for over” va permite Storage Sense să șterga automat fișierele din folderul Downloads, in mod implicit aceasta optiune este oprita.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?