Cum să repari “Failed to set locale, defaulting to C.UTF-8” în CentOS 8

Configurare noua (How To)

Situatie

Ați întâlnit vreodată avertismentul / eroarea “Failed to set locale, defaulting to C.UTF-8” în CentOS 8 sau RHEL 8? Dacă da, atunci acest articol descrie cum să remediați această eroare. Rețineți că acest articol ar trebui să funcționeze și la orice sisteme de operare bazate pe RHEL 8.

Solutie

Pasi de urmat

Următoarea este o captură de ecran care arată avertismentul / eroarea atunci când rulați comanda dnf sau yum.

Pentru a seta localizarea sistemului, utilizați comanda localectl. De exemplu, dacă doriți limba engleză – STATELE UNITE ALE AMERICII (SUA) folosind codificarea UTF-8, executați următoarea comandă.

# localectl set-locale LANG = en_US.UTF-8

Apoi, verificați dacă localizarea sistemului a fost setată executând următoarea comandă.

# localectl

Rețineți că, chiar și după setarea configurației locale a sistemului, avertismentul persistă. Aceasta implică lipsa pachetelor de limbi. Pentru a le instala, accesați secțiunea următoare.

Dacă un sistem de limbaj anume lipsește în sistemul dvs., trebuie să îl instalați pentru a remedia eroarea de mai sus. Cu toate acestea, puteți instala toate pachetele de limbi furnizate de pachetul glibc-all-langpacks care conține toate localurile.

În mod alternativ, dacă doriți să instalați locale în mod individual și, așadar, aveți o amprentă mai mică de instalare a pachetului pe sistemul dvs., rulați următoarea comandă (înlocuiți en cu codul local pe care îl doriți).

# dnf install glibc-langpack-en

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(4 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?