Situatie
Dacă doriți să creați histograme în Excel, va trebui să utilizați Excel 2016 sau o versiune ulterioară. Versiunile anterioare ale Office (Excel 2013 și versiuni anterioare) nu au această caracteristică.
Solutie
Pentru a creea o histogramă trebuie sa selectati datele acesteia, manual sau selectând o celulă în raza de acțiune și apăsând Ctrl + A de pe tastatură.
Cu datele dvs. selectate, alegeți fila „Inserare” din bara panglicii. Diferitele opțiuni de diagramă disponibile vă vor fi listate în secțiunea „Diagrame” din mijloc. Faceți click pe butonul „Inserați diagrama statistică” pentru a vedea o listă cu graficele disponibile.
În secțiunea „Histogramă” din meniul derulant, atingeți prima opțiune grafică din stânga.
Aceasta va insera o diagramă de histogramă în foaia de calcul Excel. Excel va încerca să determine modul de formatare a graficului dvs. automat, dar poate fi necesar să faceți modificări manual după introducerea graficului.
Crearea unui grafic
După ce ați introdus o histogramă în foaia de lucru Microsoft Excel, puteți efectua modificări ale acesteia făcând clic dreapta pe etichetele axei graficului și apăsând opțiunea „Format Axis”.
Excel va încerca să determine coșurile (grupări) pe care să le folosească pentru graficul dvs., dar este posibil să fie necesar să îl schimbați singur. Puteți lăsa opțiunea de grupare a pachetelor Excel lăsând intactă opțiunea „După categorie” sub meniul „Axa de format” care apare în partea dreaptă. Dacă doriți să schimbați aceste setări, treceți la o altă opțiune.
De exemplu, „După categorie” va folosi prima categorie din intervalul dvs. de date pentru a grupa date.
Folosind opțiunea „Lățimea coșului”, puteți combina datele în diferite grupuri.
Intervalul axei de jos începe cu cel mai mic număr. De exemplu, prima grupă de coșuri este afișată ca „[27, 37]”, în timp ce cea mai mare gamă se încheie cu „[97, 107]”, în ciuda cifrei maxime a rezultatului testului rămase 100. Opțiunea „Număr de coșuri” poate funcționa într-un mod similar prin setarea unui număr ferm de coșuri care să fie afișate în graficul dvs. Setarea a 10 coșuri aici, de exemplu, ar grupa rezultatele în grupuri de 10.
De exemplu, rezultatul cel mai scăzut este 27, deci primul coș începe cu 27. Cel mai mare număr din acest interval este 34, deci eticheta axei pentru coșul respectiv este afișată ca „27, 34.” Acest lucru asigură o distribuție cât mai egală a grupărilor bin.
Pentru exemplul dat, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune. Dacă doriți să vă asigurați că sunt afișate întotdeauna un număr set de grupări de coșuri, aceasta este opțiunea pe care trebuie să o utilizați.
De asemenea, puteți împărți datele în două cu coșuri de preaplin și de curgere. De exemplu, dacă doriți să analizați cu atenție datele sub sau peste un anumit număr, puteți activa pentru a activa opțiunea „Coșul de preaplin” și a seta o cifră în consecință.
Același lucru funcționează și pe celălalt mod pentru cele aflate în flux. De exemplu, dacă o rată de eșec este de 50, puteți decide să setați opțiunea „Coș de umplere” la 50. Alte grupări de coșuri vor fi afișate normal, dar datele sub 50 ar fi grupate în secțiunea corespunzătoare a compartimentului.
De asemenea, puteți efectua modificări cosmetice în diagrama de histogramă, inclusiv înlocuirea etichetelor de titlu și axe, făcând dublu clic pe acele zone. Modificările ulterioare ale culorilor și opțiunilor textului și ale barelor se pot face făcând clic dreapta pe graficul propriu și selectând opțiunea „Format Chart Area”.
Opțiunile standard pentru formatarea graficului dvs., inclusiv modificarea opțiunilor de umplere a bordurilor și a barelor, vor apărea în meniul „Format Chart Chart” din dreapta.