Cum se face o captura de ecran MacBook pentru Touch Bar

Configurare noua (How To)

Situatie

Stii cum sa faci capturi de ecran pe un Mac, dar nu si cum sa faci capturi de ecran ale celui de-al doilea ecran a noului MacBook Pro?Adica a barei de atingere.Vrei sa impartasiesti cu ceilalati modul in care ati petsonalizat bara tactila si aplicatiile existente in aceasta?

Solutie

Pasi de urmat

 

Se pare ca cea mai rapida comanda pentru a face o captura de ecran a barei de atingere se face din tastatura  apasand  Command + Shift +6. Dupa apasarea acestor taste o captura de ecran a barei tactile va aparea pe desktop (sau in alta parte, daca ati schimbat locul pe care Mac-ul dvs. salveaza capturile de ecran.

 

Dupa ce obitinem captura, imaginea propriu-zisa va trebui editata deoarece, rezolutia Touch Bar-ului este de 2170 cu 60 de pixeli, ceea ce inseamna ca rezultatele vor fi destul de largi. Va trebui sa o taiati utilizand” Preview” , sau orice editor de imagine preferat.Daca preferati sa copiati captura de ecran in clipboard, puteti face acest lucru cu Control + Command + Shift + 6.

 

Acum puteti sa inserati captura de ecran in editorul de imagini sau in procesorul de text dorit

 

Aceste comenzi rapide de la tastatura sunt oarecum stangace, dar puteti sa va personalizati comenzile rapide de la tastatura MacOS, facand clic pe Preferinte sistem> Tastatura> Comenzi rapide, apoi facand clic pe categoria “Sunete ecran“.

 

De aici puteti seta orice comenzi rapide din tastatura pe care doriti sa le folositi pentru capturi de ecran ale barei de atingere. Daca niciuna dintre aceste metode nu va atrage atentia sau pur si simplu nu aveti o bara tactile, pentru a face capturi de ecran, puteti incerca o versiune software a barei Touch pe orice Mac.

 

Cu aceasta fereastra deschisa puteti face capturi de ecran ale barei de atingere utilizand firele incrucisate oferite de Command + Shift + 4, la fel ca si in cazul altor aplicatii. Este o optiune care merita luata in considerare daca doriti sa capturati rapid o anumita regiune a barei de atingere fara a mai fi necesara o decupare mai tarziu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?