Cum se instalează actualizarea Linux 5.0 pe Ubuntu 18.04 LTS

Configurare noua (How To)

Situatie

Canonical tocmai a lansat Ubuntu 18.04.3 LTS, care conține kernel Linux 5.0. Acest nucleu, găsit și în Ubuntu 19.04, include suport îmbunătățit hardware și modificări de performanță. Dar, dacă ați instalat Ubuntu 18.04 LTS original, nu veți fi actualizat automat.

Solutie

Pasi de urmat

Iată cum funcționează acest lucru. În loc să ofere imaginea originală Ubuntu 18.04 LTS de ani de zile și să forțeze pe toată lumea să actualizeze o mulțime de software după instalarea acesteia, Ubuntu lansează regulat noi instalatori Ubuntu 18.04 în formă ISO. Acestea includ cele mai recente actualizări de software care ar fi instalate de obicei după instalarea Ubuntu 18.04. Au existat acum mai multe versiuni ale Ubuntu 18.04 lansate: originalul 18.04, 18.04.1, 18.04.2 și 18.04.3.

Versiunea Ubuntu 18.04.2 a inclus o nouă stivă „hardware enablement” (HWE). Stiva constă dintr-un mai nou nucleu Linux, serverul grafic X.org și drivere grafice. Acestea nu au fost instalate automat pe sistemele existente pentru a ne asigura că nu intrerup nimic. La urma urmei, versiunile pe termen lung sunt legate de stabilitate. Întreprinderile nu doresc neapărat o mare actualizare a nucleului care să nu ajungă nicăieri.

Dacă ați instalat Ubuntu 18.04 folosind programul de instalare Ubuntu 18.04.2, veți primi automat actualizarea Ubuntu 18.04.3 cu noul kernel Linux. Dacă ați instalat Ubuntu 18.04 folosind Ubuntu 18.04.1 sau Ubuntu 18.04 original, nu veți obține automat noul kernel Linux.

Oricum, toate sistemele Ubuntu 18.04 primesc cele mai multe actualizări. Cele mai vechi nu au stiva de activare hardware.

Nu sunteți sigur ce versiune de Ubuntu ați instalat? Ubuntu 18.04.2 a fost lansat pe 14 februarie 2019. Dacă ați instalat Ubuntu după aceea, probabil că aveți noua stivă și veți primi Linux 5.0 prin intermediul instrumentelor de actualizare software standard.

Cum să obțineți noul sistem de activare hardware

Puteți opta pentru actualizarea hardware-ului dacă doriți. Se presupune că versiunile LTS sunt solide și nu se schimbă prea mult, astfel încât Ubuntu nu îl va instala automat pentru tine. Acestea fiind spuse, ne așteptăm ca lucrurile să funcționeze bine în aproape toate sistemele de acolo.

Pentru a instala Linux 5.0 împreună cu noul server X și driverele grafice, lansați un terminal și executați următoarea comandă. Puteți doar să-l copiați-lipiți în terminal și să apăsați Enter:

sudo apt install --install-recommends linux-generic-hwe-18.04 xserver-xorg-hwe-18.04
Introduceți parola când vi se solicită și introduceți „y” pentru a confirma când este necesar. 
Ubuntu se va actualiza la cel mai recent sistem cu cel mai recent stack de activare hardware.

Va trebui să reporniți sistemul pentru a instala noul kernel. După ce o faceți, o comandă rapidă uname -r sau uname-o
 va afișa versiunea Linux pe care o executați: Linux 5.0.


Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?