Cum se instalează Mac OS X 10.8 în (aproape) orice laptop sau calculator

Configurare noua (How To)

Situatie

După ce calculatorul a bootat de pe mediul de instalare, urmăriți indicațiile asistentului până în momentul afișării afișării ferestrei „Install OS X„. Aici, înainte de a alege Hard Disk-ul în care doriți să instalați sistemul de operare OS X 10.8, în bara din partea superioară a ecranului, faceți click pe Utilities » Disk Utilities.

În Disk Utilities, în panoul din partea stângă a acestuia, selectați Hard Disk-ul în care doriți să instalați OS X 10.8 apoi, în panoul din dreapta, faceți click pe „Partition„. La „Partiton Layout” selectați „1 Partition„. În continuare, faceți click pe „Options…„, selectați opțiunea „Master Boot Record” apoi apăsați butonul OK.

În continuare, în partea dreaptă a Disk Utilities, la „Format„, selectați „Mac OS Extended (Journaled)” apoi apăsați butonul Apply, confirmați realizarea acțiunii și așteptați ca Hard Disk-ul să fie partiționat.

După ce procesul de partiționare a fost finalizat, închideți Disk Utilities pentru a reveni la asistentul de instalare. În continuare, în fereastra „Install OS X” veți vedea un panou în care sunt afișate toate Hard Disk-urile identificate de asistent. Selectați-l pe cel pe care tocmai l-ați partiționat, faceți click pe butonul „Install„, acceptați termenele și condițiile contractului, apoi așteptați apariția ferestrei care vă va cere să-i indicați kext-urile pe care doriți să le instaleze înainte de finalizarea procesului de instalare.

Kext-urile pentru laptop-urile sau calculatoarele cu procesoare i7, placă video integrată HD4000, audio Realtek ALC269 și Chipset HM76 se află deja pe stick, adică în mediul de instalare, în directorul Extra. Așadar, indicăm asistentului locul în care se află acestea, apoi, când vom fi întrebați dacă dorim să ștergem kext-urile, răspundem afirmativ de fiecare dată.

Imediat după instalarea și ștergerea kext-urilor, asistentul de instalare va afișa mesajul „Install Failed„; nu vă faceți griji, în cazul de față, e absolut normal să se întâmple acest lucru. Pur și simplu faceți click pe butonul Restart pentru a permite calculatorului să repornească.

La bootare, extrageți rapid mediul de instalare și apăsați orice tastă. Imediat după, introduceți comanda -v -f -x și apăsați tasta Enter. În continuare, urmați indicațiile asistentului pentru a personaliza setările sistemul.

La vederea desktop-ului, în Finder (bara din partea superioară a desktop-ului), faceți click pe Go » Computer. În fereastra ce se va deschide faceți dublu-click pe Untitled 1 » System » Library » Extensions. Aici, ștergeți Myhack.kext și toate kext-urile GeForce sau Nvidiaexistente.

Descărcați arhiva 3 și faceți dublu-click pe ea pentru a-i extrage conținutul. Deschideți Kext Wizard și trageți cu mouse-ul asupra acestuia toate kext-urile din folderul SLE obținut în urma extragerii arhivei. Selectați casetele „Backup kext that will be replaced” și „System/Library/Extensions„, apoi faceți click pe butonul Install pentru a le instala.

După finalizarea instalării, în Kext Wizard, selectați Maintenance, selectați casetele „System/Library/Extensions„, „Repair permissions” și „Rebuild cache„, apoi apăsați butonul Execute și așteptați finalizarea procesului.

Descărcați și instalați ultima versiune a Chameleon, apoi reporniți sistemul, de această dată, tot în modul normal. Adică fără a introduce nicio comandă la pornire.

După ce v-ați logat în Mac OS X 10.8, descărcați arhiva 4,  faceți dublu-click pe aceasta pentru a-i extrage conținutul, apoi executați dublu-click pe VoodooHDA pentru a instala driverul audio. Reporniți sistemul și… bucurați-vă de Mac OS X 10.8!

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 29 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?