Cum se repara eroarea “Bad localisation, Cortana is not available”

Configurare noua (How To)

Situatie

Opțiunile de localizare ale Windows 10 par confuze și exista mai multe rapoarte de localizare incorectă chiar și în computerele care au fost actualizate de la instalări corect instalate pe Windows 7 sau Windows 8. Cea mai obișnuită problemă pare să fie data în formatul american MM / DD / YY, dar Windows poate de asemenea să raporteze că Cortana nu este disponibil, chiar și în regiunile unde se află.

 

Solutie

Din meniul Start, căutați și alegeți Region&Language settings. Verificați United Kingdom este selectat sub Country or region si verificati daca limba aleasa de dumneavoastra se afla sub „Languages”. Selectati limba principală, faceți clic pe Options  și faceți clic pe Download sub „language pack” și „speech options” dacă sunt prezente. Verificați pe această pagină că tastatura este de asemenea corectă – dacă nu este, adăugați cea corectă, apoi selectați cea greșită și scoateți-o.
Dați click pe săgeata înapoi și selectați “Aditional date, time & regional settings”. Sub Languages, dați click pe “Change input methods” , selectați limba aleasă, mutați-o în partea de sus a listei dacă nu există deja și faceți click pe Opțions. Sub limbajul de afișare Windows se poate vedea fie Enabled (Activat) sau Available (Disponibil) – dacă acesta din urmă, dati click pe Make this the primary language. Dacă nu vedeți nici unul, descărcați și instalați pachetul de limbi, apoi faceți-l limba principală. Faceți click pe săgeata înapoi pentru a reveni la preferințele de limbă, iar în panoul din partea stângă faceți clic pe “Change date, time, or number format” și verificați dacă formatul este setat la limba corectă. Verificați “Home location” din tab-ul “Location” și, în sfârșit, utilizați tab-ul “Administrative”  pentru a verifica localizarea sistemului și utilizați butonul “Copy settings” pentru a aplica setările pe ecranul de întâmpinare și pe noile conturi de utilizator.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?