Cum se utilizează funcția XLOOKUP în Microsoft Excel

Configurare noua (How To)

Situatie

Noul XLOOKUP Excel va înlocui VLOOKUP, oferind o înlocuire puternică a uneia dintre cele mai populare funcții Excel. Această nouă funcție rezolvă unele dintre limitările VLOOKUP și are o funcționalitate suplimentară. Iată ce trebuie să știți.

Solutie

Ce este XLOOKUP?

Noua funcție XLOOKUP are soluții pentru unele dintre cele mai mari limitări ale VLOOKUP. În plus, înlocuiește și HLOOKUP. De exemplu, XLOOKUP poate să se uite la stânga sa, implicit este o potrivire exactă și vă permite să specificați o gamă de celule în loc de un număr de coloană. VLOOKUP nu este atât de ușor de utilizat sau de versatil. Vă vom arăta cum funcționează totul.

Pentru moment, XLOOKUP este disponibil numai pentru utilizatorii din programul Insiders. Oricine se poate alătura programului Insiders pentru a accesa cele mai noi funcții Excel imediat ce devin disponibile. Microsoft va începe curând să-l difere tuturor utilizatorilor Office 365.

Cum se utilizează funcția XLOOKUP

Să ne scufundăm direct cu un exemplu de XLOOKUP în acțiune. Ia datele de mai jos. Vrem să returnăm departamentul din coloana F pentru fiecare ID din coloana A.

Acesta este un exemplu clasic de căutare a potrivirii exacte. Funcția XLOOKUP necesită doar trei informații.

Imaginea de mai jos arată XLOOKUP cu șase argumente, dar doar primele trei sunt necesare pentru o potrivire exactă. Deci, să ne concentrăm asupra lor:

  • Lookup_value: Ce cauti.
  • Lookup_array: Unde să te uiți.
  • Return_array: intervalul care conține valoarea de returnat.

Următoarea formulă va funcționa pentru acest exemplu:

=XLOOKUP(A2,$E$2:$E$8,$F$2:$F$8)

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(8 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?