Cum se verifica starea de functionare a unui laptop

Configurare noua (How To)

Situatie

Sunt multe situatii in care un laptop functioneaza dificil, raspunde cu intarziere la comenzi, apar erori de sistem sau in cel mai rau caz- BSOD (ecran albastru).

Backup

Inainte de a incepe verificarea propriu-zisa a unui laptop, trebuie tinut cont de faptul ca se pot pierde fisiere, documente personale pe parcursul verificarii si de aceea este nevoie de un back-up al datelor intr-un spatiu virtual: Google Drive, OneDrive sau altele sau pe o unitate de stocare externa: memorie usb sau hard-disk extern.

Solutie

Solutie 1: Verificarea sistemului de aerisire prin simpla apropiere a palmei. In cazul in care ventilatorul ruleaza in continuu si elimina aer cald spre fierbinte, inseamna ca aceste trebuie curatat de praf si inlocuita pasta termonconductoare de la procesor, chipset si placa video.

Solutie 2: Verificarea programelor instalate pentru a detecta eventualele programe inutile, spyware, malware, mai multe programe de tip antivirus sau cleaner-e instalate, acestea trebuie dezinstalate.

Solutie 3: Verificarea starii hard-diskului cu ajutorul Hard Disk Sentinel. Acesta ofera informatii cu privire la starea sanatatii hardului, numarului de ore functionale, temperaturii de functionare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?