Cum setezi un server proxy în Firefox

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca te plimbi mult cu laptopul ori tableta, inclusiv în retele corporate care folosesc servere proxy, atunci trebuie sa stii cum setezi folosirea unui server proxy în browserul tau favorit, ca sa poti naviga pe internet.

Solutie

Pasi de urmat

In mod implicit, Firefox foloseste setarile proxy din Windows sau din Internet Explorer. Dar, exista setari individuale, care pot fi activate doar pentru Firefox. Pentru a le accesa, apasa pe butonul Open Menu din coltul dreapta sus. Arata ca trei linii paralele. Apoi, în meniul care se deschide, apasa pe Options.

În fila Options, mergi la secțiunea Advanced, din partea stanga. Apoi, da click pe fila Network din partea dreapta. Aici vei gasi o sectiune numita Connection. Apasa pe butonul Settings din aceasta sectiune.

Aici veti gasi multe setari despre conexiunile prin proxy. Asa cum vedeti în captura de ecran de mai jos, Firefox foloseste în mod implicit setarile sistemului de operare Windows.

Pentru a folosi alte setari proxy pentru Firefox, alege “Manual proxy configuration” si introdu setarile pe care le doresti. Spre deosebire de alte navigatoare web, Firefox iti permite să configurezi diferite servere proxy pentru tipuri diferite de trafic: HTTP, SSL, FTP etc.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 40 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?