De ce se inchide calculatorul fara nicio atentionare?

Situatie

 

Aceasta postare este pentru computerele care se sting si raman stinse dupa o perioada mai lunga de utilizare. Nu e pentru computere care se aprind la loc, adica isi dau doar un restart sau daca computerul nu se mai aprinde deloc.

Solutie

  • Probleme legate de caldura:

Majoritatea computerelor sunt facute sa se stinga atunci cand ating o anumita temperatura. Incepe sa verifici ventilatorul de la sursa. El ar trebui sa se invarta in mod normal si fara oprire. Daca sursa nu functioneaza cum trebuie si este fierbinte, atunci ar trebui sa inlocuiesti sursa.

Verifica din BIOS daca temperatura este setata corect. Temperatura setata nu trebuie sa fie mai jos de 50 grade sau mai sus de 70 grade.

  • Probleme legate de componentele fizice

Orice problema legata de o componenta fizica poate cauza ca computerul tau sa se stinga fara nici o avertizare. Daca ai schimbat de curand o piesa hardware din computer, scoate-o si verifica daca ea e problema.

Daca nu ai schimbat nici o piesa atunci trebuie sa scoti piesele non-vitale sistematic. Poti sa incepi cu placa de retea, placa audio, placa de modem si orice alta placa care nu foloseste la functiile vitale de operare ale computerului.

  • Probleme cu UPS-ul

Daca ai un UPS instalat, poti verifica daca are o problema cu bateria si nu mai furnizeaza curent computerului. Poate s-a defectat sau doar e o problema de driver. Poti verifica asta prin conectarea computerului direct la priza din perete.

  • Computer virusat

S-ar putea ca computerul tau sa fie infectat cu un virus care iti inchide computerul in anumite conditii. In acest caz, tot ce poti sa faci este sa iti instalezi un antivirus si sa il faci o verificare completa.

Tip solutie

Permanent
Share ..

Voteaza

(1 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

We are all close together

A problem, a question, an emergency?
Do not hesitate to visit the help centre, we can help you.

Copyright © 2020 Askit. All rights reserved

Suport Tehnic