Diferența dintre Antivirus și Antimalware

Configurare noua (How To)

Situatie

Antivirusul sau software-ul antivirus este un software folosit pentru a preveni intrarea virușilor în sistemul informatic și infectarea fișierelor. Multe programe antivirus în aceste zile elimină, de asemenea, diferite tipuri de malware în plus față de viruși. Software-ul anti-malware este un software care detectează, previne și elimină programele malware de la un sistem de calcul. Software-ul anti-malware nu se limitează la eliminarea unui singur tip de malware (o caracteristică a unor programe anti-virus), ci mai degrabă pentru a găsi toate tipurile de malware diferite.

Internetul a devenit unul dintre cei care trebuie să aibă ceva în lumea de azi. A devenit locul cel mai de seamă al tuturor timpurilor, este locul unde facem totul, unde ne întoarcem atunci când avem probleme și unde căutăm tot ce vrem.

Există multe tipuri de malware diferite care urmăresc să dăuneze sistemului computerului sau să colecteze date private despre utilizator. Nu vă temeți, există companii care au construit programe și programe care pot proteja sistemul utilizatorului. Acestea sunt cunoscute sub numele de software Antivirus și Antimalware. Cu toate acestea, ele pot părea la fel ca ele să difere unele de altele în anumite moduri.

Software-ul antivirus sau antivirus este un software folosit pentru a împiedica accesul virusilor în sistemul computerului și infectarea fișierelor. Multe programe antivirus în aceste zile elimină, de asemenea, diferite tipuri de malware în plus față de viruși. Scopul principal al unui software antivirus este de a scana, detecta, preveni și elimina multe tipuri diferite de software. Software-ul folosește o varietate de strategii pentru detectarea virușilor, inclusiv căutarea unor modele cunoscute de date în cadrul codului executabil. Cu toate acestea, computerul este în continuare vulnerabil împotriva noilor tipuri de viruși care pot folosi coduri diferite.

Pentru a contracara acest lucru, multe programe antivirus utilizează heuristica, o tehnică care este concepută pentru a rezolva o problemă mai repede decât o metodă clasică. Aceasta se face prin crearea unei soluții aproximative atunci când soluția clasică eșuează. Inițial, numai fișierele executabile au fost corupte sau infectate cu viruși, dar cu noile virusuri, multe fișiere ar putea deveni infectate, care necesită programe antivirus pentru a căuta manual toate fișierele și folderele disponibile în sistem. Există și dezavantaje pentru a avea programe antivirus, cum ar fi false-pozitive. Acesta este momentul în care programul antivirus detectează un fișier non-malware ca un virus și îl șterge din sistem.

Dacă fișierul este un fișier important, acesta ar putea face ca sistemul de operare să nu mai funcționeze sau anumite aplicații să se prăbușească. Prin urmare, fișierele ar trebui revizuite înainte de a fi eliminate din sistem.

Software-ul anti-malware este un software care detectează, previne și elimină programele malware de la un sistem de calcul. Software-ul anti-malware nu se limitează la eliminarea unui singur tip de malware (o caracteristică a unor programe anti-virus), ci mai degrabă pentru a găsi toate tipurile de malware diferite. Diferitele tipuri de malware includ viruși de calculator, BHO-uri rău intenționate, atacatori, ransomware, keyloggers, backdoor, rootkit, cai troieni, viermi, LSP-uri rău intenționate, dialere, frauduloase, adware și spyware.

Anti-malware funcționează similar cu antivirusul folosind semnături pentru a încerca să găsească diferite tipuri de malware care sunt prezente în computerul care infectează fișiere. Unul dintre programele anti-malware populare este Malwarebytes ‘Antimalware (MBAM), o aplicație a Malwarebytes Corporation. Compania oferă o versiune gratuită, precum și o versiune plătită pentru software. Un alt antimalware bine cunoscut este Windows Defender care este integrat cu fiecare PC Windows; cu toate acestea, mulți oameni susțin că eșuează ca apărător și de obicei trebuie să descarce programe externe anti-malware și anti-virus.

Antivirus și anit-malware efectuează activități similare de curățare a computerului de programe și programe malware. Cu toate acestea, diferența majoră este că antivirusul pune prea mult accent pe viruși, în timp ce software-ul anti-malware se concentrează și pe alte tipuri de malware care pot fi găsite. Mulți experți, inclusiv Malwarebytes, susțin că o persoană ar trebui să utilizeze atât programe antivirus cât și programe antimalware pentru a-și proteja complet sistemele.

Solutie

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?