“Eliminarea in siguranta” a dispozitivelor USB din Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

In trecut trebuia să folosești opțiunea „Eliminare în siguranță a unui dispozitiv hardware” (safely remove hardware and eject media) atunci când voiai să scoți din PC un stick de memorie USB sau un hard disk extern. Era ceva obligatoriu, daca nu, riscai să corupi fișierele de pe acele dispozitive.

In Windows exista doua tipuri politici de eliminare ale dispozitivelor externe.

1. Eliminarea rapidă (Quick removal)

Anuleaza capacitatea Windows de a stoca în memoria cache operațiile de scriere pe dispozitiv, in timp ce performanta se poate diminua, dar poti scoate dispozitivul extern oricand, fara a risca pierderea datelor.

2. Performanță mai bună (Better performance)

Permite ca Windows sa stocheze în cache operațiunile de scriere pe dispozitibul extern USB, îmbunătățind performanța acesteia, dar este obligatoriu să folosești opțiunea „Eliminare în siguranță a unui dispozitiv hardware” pentru a elimina riscul de pierdere al datelor

Iata cum poti modifica politica de eliminare.

Solutie

Pasi de urmat

Apasa pe tastatura WIN+X si apoi selecteaza “Gestionare disc” (Disk management)

In aplicatia “Gestionare disc” identifica dispozitivul tau USB, apoi da click dreapta si apasa “Proprietati

  • Dupa deschiderea noii ferestre, selecteaza tab-ul “Politici“. Aici vei putea selecta una din cele doua politici de eliminare mentionate initial.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Impactul celor doua tipuri de politici asupra performantei pare sa fie insesizabil, la o scurta testare facuta cu diferite dispozitive externe.

Voteaza

(6 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?