Fix: Windows Backup Failed To Get an Exclusive Lock on EFI partition (ESP)

Configurare noua (How To)

Situatie

Eroarea „Windows Backup failed to get an exclusive lock on the EFI partition (ESP)” apare de obicei atunci când există o aplicație care refuză accesul la proces. Imaginile de sistem sunt de mare ajutor și majoritatea utilizatorilor creează de obicei o imagine de sistem ori de câte ori încearcă să facă ceva despre care știu puțin. Imaginile de sistem, dacă nu știți, sunt practic copii ale întregului sistem stocate într-un fișier. Aceste imagini pot fi utilizate ulterior pentru a restabili sistemul în aceeași stare când a fost creată imaginea.

Cu toate acestea, anumiți utilizatori au raportat că se confruntă cu problema menționată atunci când încearcă să creeze o imagine de sistem. Dacă acest caz vă este aplicabil, urmați soluțiile oferite mai jos pentru a evita problema dvs. în cel mai scurt timp.

Solutie

Ce provoacă eroarea „Windows Backup Failed To Get an Exclusive Lock on ESP” pe Windows 10?

În general, eroarea apare atunci când i se refuză accesul necesar, de obicei dacă nu utilizați un cont de administrator. Cu toate acestea, dacă utilizați un cont de administrator și vă confruntați încă cu problema, atunci într-un astfel de caz, acesta se poate datora următorilor factori:

 • Aplicații terțe: în unele cazuri, eroarea se poate datora aplicațiilor terțe care rulează pe sistemul dvs.
 • Windows Defender sau Antivirus: Dacă vă confruntați cu problema menționată, aceasta se poate datora restricțiilor impuse de Windows Defender sau antivirusului dvs. terță parte.
 • Windows Backup Service: În sfârșit, eroarea poate apărea și dacă un anumit serviciu de rezervă Windows utilizează jurnalul greșit al utilizatorului.

Puteți rezolva problema dvs. și puteți crea imaginea sistemului fără probleme, urmând soluțiile date mai jos. Înainte de a sări în soluții, asigurați-vă că utilizați un cont de administrator. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că aplicați soluțiile în aceeași ordine în care sunt prezentate mai jos.

Soluția 1: Dezinstalați Antivirus pentru terțe părți

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a izola problema ar fi să vă dezinstalați antivirusul. Pentru unii utilizatori, antivirusul Avast bloca procesul datorită căruia nu au putut să creeze cu succes o imagine de sistem. Pentru a depăși acest lucru, vă rugăm să vă asigurați că dezinstalați orice antivirus terță parte instalat pe sistemul dvs. și nu doar să le dezactivați. Iată cum se face:

 • Accesați Start Menu și deschideți Control Panel.
 • Accesați Programs and features.

 • Localizați-vă antivirusul și faceți dublu clic pentru a-l dezinstala.

Soluția 2: Efectuați un Clean Boot

În unele cazuri, există posibilitatea ca în loc de antivirus, o altă aplicație terță să provoace eroarea. Pentru a elimina o astfel de posibilitate, va trebui să efectuați un Boot Boot curat. Un Clean Boot pornește sistemul cu cantitatea minimă de servicii care rulează în fundal.

Soluția 3: Schimbarea utilizatorului Log on

Dacă efectuați un boot curat și dezinstalați antivirusul terțului nu rezolva problema dvs., probabil că se datorează logului greșit al utilizatorului. Puteți izola problema prin schimbarea utilizatorului de logare pentru Serviciul motor de rezervă al nivelului de bloc. Iată cum se face:

 • Apăsați tasta Windows + R pentru a deschide Run.
 • Introduceți „services.msc” și apăsați Enter.
 • Din lista de servicii, localizați Block Level Backup Engine Service

 • Faceți dublu clic pe el pentru a deschide Properties.
 • Comutați în fila Log on și verificați opțiunea ‘This account
 • Faceți clic pe Browse și apoi pe Advanced.

 • Apăsați Find now și apoi din lista de utilizatori, faceți dublu clic pe contul de utilizator.

 • Dacă utilizați o parolă pentru contul dvs., introduceți parola în câmpurile parolă.
 • Faceți clic pe Apply, apoi apăsați OK.
 • Reporniți sistemul.

Soluția 4: Utilizați un software terț

În cele din urmă, dacă niciuna dintre soluțiile menționate mai sus nu funcționează pentru dvs., utilizarea unei aplicații terțe este ceea ce trebuie să faceți. Există tone de programe de clonare a imaginilor pe care le puteți folosi, cum ar fi Macrium Reflect, Casper, Acronis Trueimage etc.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 64 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?