Instaleaza doua placi video ATI/AMD in Crossfire pentru a spori performanta grafica a pc-ului!

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest tutorial se aplica doar in cazul placilor grafice cu chipset ATI/AMD si este util atunci cand deti deja o placa video dar ai nevoie de o performanta superioara dpdv grafic.

In aceasta situatie, se poate monta inca o placa video (sau mai multe, daca placa de baza permite) in configuratie crossfire iar acestea vor procesa informatia grafica mult mai repede.

Solutie

Pasi de urmat

1. Nota: mai intai de toate, asigura-te ca ai scos din priza computerul!

Primul pas implica desfacerea capacului lateral stanga al carcasei PC ului, majoritatea carcaselor au decat doua suruburi de prindere iar dupa eliminarea acestora, capacul se desface prin impingere in spate.

sda

2. Dupa eliminarea capacului, trebuie identificat daca placa de baza suporta inca o placa video sau mai multe, pentru a afla acest aspect, trebuie cautat pe site-ul web al producatorului in specificatiile tehnice ale placii de baza, aftfel trebuie sa afli daca placa de baza este dotata cu cel putin doua sloturi pci express x16 si daca suporta tehnologia crossfire.

3. Dupa ce ai lamurit aspectele de la punctul 2 si placa suporta tehnologia crossfire, poti incepe sa instalezi o placa secundara, mai intai de toate trebuie sa sti ca PLACILE VIDEO TREBUIE SA FIE SIMILARE PENTRU A FUNCTIONA CORECT.

4. Se instaleaza placa video secundara in al doilea slot pci express X16 al placii de baza, mai jos o imagine descriptiva care ilustreaza cele doua sloturi pci express x16:

slots-100019577-orig

  • Dupa montarea celor doua placi video, se monteaza o punte suplimentara intre acestea pentru a le permite sa lucreze simultan, mai jos o imagine descriptiva:

aWPr5

 

Dupa instalarea placilor si a crossfire bridge-ului, este timpul sa pornesti computerul iar dupa ce se incarca sistemul de operare, trebuie sa deschizi aplicatia AMD CATALYST CONTROL CENTER si sa accesezi tabul Performance din partea stanga, apoi functia AMD CrossfireX™, se bifeaza Enable AMD CrossfireX si se pune si bifa suplimentara incadrata mai jos cu rosu daca dorim ca AMD CrossfireX™ sa functioneze si pentru aplicatii neoptimizate pentru  aceasta configuratie grafica. Confirmi cu click pe butonul apply apoi repornim computerul si asta-i tot.

svMRzQy

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(29 din 49 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?