Modalitati de intarire a securitatii cibernetice in companie

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a vă proteja în mod adecvat afacerea de atacuri cibernetice trebuie mai întâi să fiți conștienți de vulnerabilitățile interne și externe la care este expusă:

  • Parole slabe
  • Atacurile malware
  • E-mailurile de phishing
  • Ransomware
  • Inginerie socială

Solutie

Pasi de urmat
  • Instalați o bara de instrumente anti-phishing

Cele mai populare browsere de internet pot fi personalizate astfel încât să puteți adăuga bare de instrumente anti-phishing. Aceste bare de instrumente execută rapid verificări ale site-urilor pe care le vizitați și le compară cu liste de site-uri de phishing cunoscute. Dacă se întâmplă să intrați pe un site rău intenționat, bara de instrumente vă va avertiza imediat. Astfel veți adaugă un strat suplimentar de securitate fără niciun cost.

  • Verificați securitatea site-urilor

Chiar dacă aveți o bara de instrumente anti-phishing instalată este totuși necesar să verificați securitatea unui site ori de câte ori transmiteți date sensibile. Există șansa ca site-ul să nu fi fost încă semnalat ca site de phishing.

  • Pop-up-uri

Ferestrele pop-up pot trece de multe ori ca o componentă legitimă a unui site web. Cu toate acestea, ferestrele pop-up sunt de obicei încercări de phishing. Vestea bună este că majoritatea browserelor vă permit să blocați ferestrele pop-up. Dacă totuși browser-ul nu reușește acest lucru, nu faceți click pe butonul “anulați”. De obicei acest lucru vă va duce către un site de phishing. În schimb, faceți click pe acel mic “x” din colțul superior al ferestrei.

  • Verificați conturile online în mod regulat

Dacă nu ați utilizat un cont online timp de mai multe luni, nu presupuneți că este sigur. Un hacker poate găsi o cale de a intra. Cel mai bine este să verificați fiecare dintre conturile online în mod regulat și să schimbați frecvent parolele.

Pentru a împiedica înșelătoriile de phishing în cazul cărților de credit, verificați periodic extrasele de cont în mod regulat pentru a vă asigura că fiecare detaliu este legitim și nu au fost făcute tranzacții frauduloase.

  • Criptarea datelor

Hackerii sunt în căutare de orice tip de date deținute de o companie. Dacă afacerea pe care o conduci deține date importante, atunci trebuie să vă asigurați că acestea sunt criptate. Asigurați-vă că informațiile sunt păstrate în siguranță utilizând instrumente de criptare full-disk.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?